Ο Μόρφου Νεόφυτος ” μποϊκοτάρει” την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου

Ο Μόρφου Νεόφυτος ” μποϊκοτάρει” την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου

Επίθεση  στον Ζελένσκι, στήριξη σον  φιλορώσο Μητροπολίτη εν Κιέβω Ονούφριο. -Δεν θα παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, λόγω της παρουσίας δύο Ιεραρχών της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Ουκρανίας. 

 

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος , ο οποίος έδωσε την κανονική του ψήφο υπέρ του πρώην Μητροπολίτη Πάφου και νυν Αρχιεπισκόπου Γεωργίου θα απέχει από την μεθαυριανή ενθρόνιση του. Η Μητρόπολη Μόρφου αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή της, ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος δε θα παραστεί στην ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, μεταφέροντας ευχές στο νέο Αρχιεπίσκοπο για «καλή στερέωση» στα καθήκοντά του.

«Πληροφορούμε το ευσεβές χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας Κύπρου, ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα ήθελε να παραστεί στην τελετή της ενθρόνισης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου την Κυριακή, 08.01.2023.

Συμπληρώνει, δε, ότι ο Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ κ. Παύλος, καθώς και ή συνοδεία του «απειλούνται και διώκονται από τα στρατεύματα του Χαζάρου προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι».

Τέλος, η Μητρόπολη Μόρφου εύχεται «καλή στερέωση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, εξ ύψους φώτιση και ενίσχυση στα πολυσχιδή ποιμαντικά του καθήκοντα».

Πληροφορόρίες του ageliaforos.com αναφέρουν ότι υπάρχει ένας ακόμη λόγος-δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση- που ο Μητροπολίτης Μόρφου δεν θα παραστεί στην ενθρόνιση . Αυτός είναι η εκπροσώπηση της κανονικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας (ΑΟΕ) υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου & πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο από αντιπροσωπεία δύο Ιεραρχών , του Μητροπολίτη Βυνίτσας Συμεών και του Αρχιεπισκόπου Τσέρνιγκοφ και Νίζιν Ευστρατίου. Ο Μόρφου Νεόφυτος είχε παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Χρυσοστόμου Β΄, παρόλο ότι σε αυτή είχε εκπροσωπηθεί η ΑΟΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νεόφυτος τότε δεν γνώριζε για την εκπροσώπηση αυτή. Έγκυρη εκκλησιαστική πηγή σχολίασε στον ageliaforos.com ότι ο Μητροπολίτης Νεόφυτος “φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιεί ότι περιπίπτει με την στάση του σε σοβαρό αντικανονικό παράπτωμα”. Επιπλέον, διπλωματική πηγή σχολίασε ότι ο Μόρφου “με τις μομφές του κατά Ζελένσκι δημιουργεί και διπλωματικό ζήτημα”. 

Αύριο Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, Γεωργίου, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, αναφέρει ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Share this post