Ο Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη για τις αδυναμίες σε σχέση με τις πυρκαγιές

Ο Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη για τις αδυναμίες σε σχέση με τις πυρκαγιές

Απευθύνθηκε στον Ελληνικό λαό και ίσως να τον άκουσε και ο φίλος του,  πρόεδρος Αναστασιάδης

‘Ενα πολύ καλό παράδειγμα έδωσε στον πρόεδρο Αναστασιάδη, με την αποψινή δήλωση του , ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε  αυτοκριτική για τις αδυναμίες αναφορικά με την διαχείριση της πύρινης λαίλαπας, που πλήττει την Ελλάδα.

“Η έκταση της καταστροφής, ειδικά στην Εύβοια και στην Αττική, μαυρίζει την καρδιά όλων μας. Και πρώτος εγώ ζητώ συγγνώμη  για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν. Κατανοώ απόλυτα τον πόνο των συμπολιτών μας που είδαν τα σπίτια ή τις περιουσίες τους να καίγονται. Την αναστάτωση όσων μετακινήθηκαν όπως-όπως από τον τόπο τους. Ακόμα και την οργισμένη απορία εκείνων που αναζητούσαν, για παράδειγμα, εναέρια βοήθεια, χωρίς να γνωρίζουν αν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούσαν αλλού ή αν οι συνθήκες ήταν απαγορευτικές”. δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι αντιδράσεις μας, ωστόσο, δεν πρέπει, είπε,  να είναι τυφλές και επεσήμανε: ” Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει. Το πρώτο ζητούμενο, αυτήν την ώρα, είναι οι λύσεις. Ακριβώς όπως και πρώτο ζητούμενο ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό και ο απολογισμός αυτής της εμπειρίας οφείλει να μην περιλαμβάνει μόνο το τι χάθηκε, αλλά και το τι σώθηκε μέσα σε μία τέτοια φυσική λαίλαπα που δεν έχει προηγούμενο”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός  ανακοίνωσε την διοχέτευση  πόσου, ύψους 500 εκατομμύριων ευρώ, ως πακέτο άμεσης στήριξης, ενώ προανήγγειλε στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπτυξης ειδικά για την Εύβοια.


ΦΩΤΟ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share this post