Ο Μαχμούντ Αμπάς έδωσε ένα χρόνο προθεσμία στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη

Ο Μαχμούντ Αμπάς έδωσε ένα χρόνο προθεσμία στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη

Ο Μαχμούντ Αμπάς έδωσε στο Ισραήλ προθεσμία «ενός χρόνου», προκειμένου «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Ο πρόεδρος του Κράτους ης Παλαιστινιακής  μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης στη Γενική Συνέλευση και ζήτησε ξανά από τον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να συγκαλέσει διεθνή σύνοδο για την ειρήνη. 

Όμως, συνόδευσε αυτό το αίτημα με ένα όρο . Το Ισραήλ «έχει έναν χρόνο προκειμένου να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη που κατέλαβε το 1967, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ», ανέφερε. 

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου στην οριοθέτηση των συνόρων και να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα που συνδέονται με το τελικό καθεστώς των δύο μελλοντικών κρατών, του ισραηλινού και του παλαιστινιακού», τόνισε.

Εάν δεν επιτευχθεί αυτό, «για ποιο λόγο να διατηρηθεί η αναγνώριση του Ισραήλ στη βάση των συνόρων του 1967;», συνέχισε. 

Στην ομιλία του ανέφερε ότι το Κράτος της Παλαιστίνης θα προσφύγει σε έναν χρόνο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη «νομιμότητα της κατοχής των εδαφών του παλαιστινιακού κράτους».

«Δείχνει μία ακόμη φορά ότι δεν αντιπροσωπεύει πλέον τίποτα», ήταν η αντίδραση του ο πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν. «Αυτοί που στηρίζουν πραγματικά την ειρήνη και τις διαπραγματεύσεις δεν κραδαίνουν παραληρηματικές απειλές και τελεσίγραφα από το βήμα του ΟΗΕ», συμπλήρωσε. 

ΠΗΓΗ  ΑΠΕ/ AFP, Reuters /φωτό ΑP
 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτό ΑP

Share this post