Ο Μ. Σχοινάς νέος εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Κομισιόν.

Ο Μ. Σχοινάς νέος εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Κομισιόν.

Ο  εκπρόσωπος τύπου την τελευταία πενταετία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) Μαργαρίτης Σχοινάς  είναι ο «εκλεκτός» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την θέση του νέου Επιτρόπου της Ελλάδος στην Κομισιόν.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι  πρόσωπο με πλούσια εμπειρία στα ευρωπαϊκά πράγματα. Το πρωθυπουργικό γραφείο ενημέρωσε και επίσημα για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον προτείνει για την συγκεκριμένη θέση.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού:
«Η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Για την απόφαση του αυτή ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.»

Ο Μ. Σχοινάς θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ για την θέση είχε γίνει λόγος και για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αύριο το μεσημέρι ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον κ. Σχοινά.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία.
Διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, θήτευσε επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου Μάρκου Κυπριανού, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Share this post