Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο

Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο

Εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού δώρισε ο πρέσβυς του Κράτους της Παλαιστίνης

Ο Μακαριώτατος, Pierbattista Pizzaballa, Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και ο π.  Μπρούνο Βαριάνο,  Πατριαρχικός εφημέριος Κύπρου, συναντήθηκαν  με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Γεώργιο, και τον συνεχάρησαν εκ μέρους της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ και του Λατινικού Πατριαρχείου για την εκλογή του.  

Ο κ. Pizzaballa εξέφρασε ιδιαίτερα την ευγνωμοσύνη του για τη διαφάνεια και την εμφανή συνεργασία μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύπρου και της λατινικής κοινότητας, που ζει στο νησί. Επίσης, διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο  Γεώργιο για τη συνεχή συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ και της Κύπρου.

Στην συνάντηση ο Λατίνος Πατριάρχης  διαβεβαίωσε  τον κ. Γεώργιο για τις προσευχές των πιστών στην Ιερουσαλήμ σχετικά με τη νέα του διακονία,  παρακαλώντας τον Κύριο να τον καθοδηγεί σε αυτή. 

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβυς

Ο Αρχιεπίκσκοπος Χρυσόστομος δέχθηκε σε εθιμοτυπική συνάντηση τον πρέσβυ του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο, Abdalla Attari, ο οποίος τον συνεχάρη εκ μέρους της κυβέρνησης του και του Παλαιστινιακού λαού. Στην συνάντηση έγινε ανταλαγή απόψεων για το Παλαιστινιακό και το Κυπριακό πρόβλημα. 

Ο πρέσβυς Abdalla Attari πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο μια εικόνα εξαιρετικής τέχνης της Γεννήσεως του Χριστού.

 

Share this post