Ο Κωστής Ευσταθίου υπερασπιστής του Kenan Ayaz στην Γερμανία

Ο Κωστής Ευσταθίου υπερασπιστής του Kenan Ayaz στην Γερμανία

Θα επισκεφτεί τον Κούρδο ακτιβιστή αρχές Σεπτεμβίου στη φυλακή του Αμβούργου

Με σημερινή ανακοίνωση τους οι δικηγόροι  του Κούρδου αγωνιστή Kenan Ayaz (Κενάν ΑΓΙΑΖ) ,   Antonia von der Behrens και Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου, αναφέρουν πως αναλαμβάνουν από κοινού την υπεράσπιση του στα γερμανικά δικαστήρια.
Όπως είναι γνωστό, ο δικηγόρος Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ) ήταν ο δικηγόρος του Κούρδου αγωνιστή Kenan Ayaz  κατά την εξέταση από τα κυπριακά δικαστήρια του γερμανικού εντάλματος για έκδοσή του στη Γερμανία.


Ο αγωνιστής Kenan Ayaz εκδόθηκε τελικά στις 2 Ιουνίου και μεταφέρθηκε στη Γερμανία.
* Παρατίθεται το  κοινό δελτίο Τύπου των δύο δικηγόρων  για την υπόθεση του Kenan Ayaz

” Ο δικηγόρος Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου εντάχθηκε στην ομάδα υπεράσπισης τουKenan Ayaz στη Γερμανία. Ως δικηγόρος από κράτος μέλος της ΕΕ, ο δικηγόρος Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου μπορεί επίσης να εργαστεί στη Γερμανία ως λεγόμενος υπηρεσιακός ευρωπαίος δικηγόρος, εφόσον συνεργάζεται με την γερμανίδα δικηγόρο υπεράσπισης του Kenan Ayaz. Ο Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου θα βοηθήσει την ομάδα υπεράσπισης με την εμπειρία που έχει αποκτήσει από την υπεράσπιση του Kenan Ayaz στην υπόθεση έκδοσής του και με την ιδιαίτερη οπτική του ως δικηγόρος από την Κύπρο.

Τον Σεπτέμβριο θα επισκεφθεί τον Kenan Ayaz στη φυλακή του Αμβούργου για να λάβει ο ίδιος περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής του και να συζητήσει την υπεράσπιση.

Ο Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου αποφάσισε να εργαστεί για την υπεράσπιση καθώς όλα τα επιχειρήματα κατά της έκδοσης του Kenan Ayaz έχουν δυστυχώς αποδειχθεί σωστά: Οι σκληρές συνθήκες κράτησης και το γεγονός ότι αυτό για το οποίο κατηγορείται ο Kenan Ayaz στο ένταλμα σύλληψης είναι μόνο ειρηνικές πράξεις και η άσκηση των πολιτικών του δικαιωμάτων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων.

Είναι απαραίτητο να προστεθεί μια ευρωπαϊκή και μια συγκεκριμένη κυπριακή προοπτική σε αυτού του είδους τις κατηγορίες, αλλά και στη μεταχείριση των Κούρδων πολιτικών και ακτιβιστών στη Γερμανία, δήλωσε ο Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου.

Βερολίνο, Λευκωσία, 13 Ιουλίου 2023

Antonia von der Behrens και  Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου συνήγοροι
υπεράσπισης του Kenan Ayaz:

Δικηγόρος Antonia von der Behrens
Kottbusser Damm 94 | 10967 Βερολίνο
[email protected]

Δικηγόρος Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου
Λεωφόρος Στασίνου & Κρήτης 2 (Γωνιά) Λευκωσία 1060, Κύπρος
Τηλέφωνο: (+357) 22 755109 Φαξ: (+357) 22 753450
[email protected]

Share this post