Ο Κιέβου Επιφάνιος στους τόπους του μαρτυρίου των Ουκρανών (φωτογραφίες -βίντεο)

Ο Κιέβου Επιφάνιος στους τόπους του μαρτυρίου των Ουκρανών (φωτογραφίες -βίντεο)

Μνημόσυνο στα θύματα της ρωσικής θηριωδίας

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος επισκέφθηκε τις πόλεις Μπούτσα, Ιρπίν και Γοστόμελ. Τέλεσε μνημόσυνο στους ομαδικούς τάφους των Ουκρανών, που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Ρώσους εισβολείς, ενώ στήριξε πνευματικά και μίλησε με τους επιζήσαντες κατοίκους.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας και οι συνεργάτες του προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους των πολύπαθων αυτών πόλεων της περιοχής του Κιέβου, οι οποίοι δέχθηκαν την ευλογία του Μακαριωτάτου, που τους ευχήθηκε να λάβουν παρά Κυρίου πνευματική και σωματική δύναμη και αρωγή ώστε να αντέξουν όλες τις δοκιμασίες που έμελλε να υπομείνουν.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος προσευχήθηκε επίσης να τελειώσει το συντομώτερο αυτός ο καταστροφικός πόλεμος με τη νίκη της Ουκρανίας. Ευλογώντας τους στρατιώτες και όλους τους υπερασπιστές της Ουκρανίας, ο Μακαριώτατος είπε: «Είστε αληθινοί ήρωες, υπερασπιστές, ειρηνοποιοί και ο Θεός βρίσκεται στο πλευρό σας. Είθε ο Κύριος, η άσπιλη Μητέρα Του και όλοι οι άγιοι της Ουκρανίας να συνεχίσουν να σας προστατεύουν από ορατούς και αόρατους εχθρούς, να σας προστατεύουν από πληγές θανατηφόρες και επικίνδυνες, να φέρουν τη νίκη και τη δίκαιη ειρήνη, ώστε να επιστρέψετε στα σπίτια σας και στις οικογένειές σας σώοι και αβλαβείς».

Οι υπερασπιστές δέχτηκαν με ευγνωμοσύνη ως δώρα από τον Προκαθήμενο ιερές εικόνες της Μεσιτείας της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, καθώς και βιβλία προσευχής.

ΠΗΓΗ: romalewfronimati.blogspot.com

Share this post