Ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκκης

Ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκκης

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έγινε γνωστός ανά το παγκύπριο ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης. Καθημερινά στην ενημέρωση, που κάνει από το Υπουργείο Υγείας , είναι λιτός και τεκμηριωμένος.
Επ΄ουδενί αμφισβητώ τις επιστημονικές γνώσεις του και ιδιαίτερα την μεγάλη του συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας , που πλήττει και την Κύπρο.
Ωστόσο, έχω την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει επιλεκτικά τα μέσα ενημέρωσης, προτιμώντας να ομιλεί σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Όμως , υπάρχει και ο έντυπος τύπος και βέβαια οι δημοσιογράφοι – κατά την γνώμη του πολλοί ή λιγότερο επώνυμοι. Προφανώς , δεν γνωρίζει ότι οι βασικοί φορείς της ενημέρωσης της κοινής γνώμης είναι οι λειτουργοί του τύπου.
Λοιπόν, στις 26 Μαρτίου το βράδυ, τηλεφώνησα στον καθηγητή για να μου λύσει κάποιες απορίες. Δεν μπορούσε, όπως μου είπε, εκείνη την ώρα. Το δέχτηκα. Ο κ. Κωστρίκης ζήτησε να τον πάρω τηλέφωνο την επομένη. Αντιλαμβανόμενος τον φόρτο εργασίας του, τον παρακάλεσα να με καλέσει ο ίδιος για να μην πάρω τηλέφωνο και τον ενοχλήσω. Ανέμενα μέχρι χθες το τηλεφώνημα, που υποσχέθηκε ότι θα έκανε. Λίγο, μετά το πέρας της χθεσινής ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας , του έστειλα μήνυμα υπενθύμισης. Δυστυχώς, μέχρι τώρα (10 :55) δεν έλαβα τηλεφώνημα του ή έστω απάντηση στο μήνυμα του. Τέτοια περιφρόνηση! Και όμως ο καθηγητής είχε χρόνο να εμφανιστεί χθες βράδυ σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.
ΣΗΜ: Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό οι δημοσιογράφοι έχουν αποκλειστεί από οποιοδήποτε ( ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας , συσκέψεις στο προεδρικό κά) γεγονός. Θα μου πείτε ότι οι αρμόδιοι θέλουν να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να βρεθεί ρύθμιση ( απολύμανση , λήψη θερμοκρασίας κλπ). Εκτός , και αν οι ιθύνοντες θέλουν να λένε μόνο τα δικά τους και να αποφεύγουν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μήπως και.. μολυνθούν. Στα τηλεοπτικά στούντιο δεν έχουν ενδοιασμό να πηγαίνουν. Πόσο ελκυστική είναι η προβολή από τον φακό , που ακόμη και την πανδημία…κάνει πέρα!

Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

Share this post