Ο κανονικός Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος θα λειτουργήσει και πάλι στην Ουκρανική Λαύρα των Σπηλαίων

Ο κανονικός Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος θα λειτουργήσει και πάλι στην Ουκρανική Λαύρα των Σπηλαίων

Του Αρχιμ. Ρωμανού Αναστασιάδη*
Χαστούκι στους προδότες ρωσοπουλημένους πράκτορες των “ελληνόφωνων” εκκλησιαστικών ιστοσελίδων: Δεν υπάρχει κανένας διωγμός κατά της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία! Ο κανονικός Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος θα λειτουργήσει και πάλι στην Ουκρανική Λαύρα των Σπηλαίων κατά την Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Και ενώ η ανίερη Μοσχοβία, με την εξαγορά συνειδήσεων, με θέλγητρα και φόβητρα, όπως όλοι οι διώκτες της Εκκλησίας στην ιστορία, κινητοποιεί όλους τους πουλημένους πράκτορές της ανά τον κόσμο, και μάλιστα τους ανάξιους θεομπαίκτες προκαθημένους κάποιων ρωσόδουλων τοπικών Εκκλησιών και κάποιους θλιβερούς μητραλοίες “Έλληνες” δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες “ελληνόφωνων” εκκλησιαστικών ιστοσελίδων, οι οποίοι προπαγανδίζουν ξεδιάντροπα ότι τάχα στην Ουκρανία γίνεται “διωγμός” κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: στην Ουκρανία γίνεται η επιβεβλημένη εκκαθάριση των προδοτών του Ουκρανικού Έθνους, ανεξαρτήτως θρησκείας, ιδεολογίας, γλώσσας, φυλής ή χρώματος. Δηλαδή, όλοι όσοι εργάστηκαν και συνεχίσουν να εργάζονται προδοτικά κατά των συμφερόντων του Ουκρανικού Λαού και υπέρ των απάνθρωπων σκοπών της Μοσχοβίας, τίθενται στο στόχαστρο των Υπηρεσιών Ασφαλείας του Ουκρανικού Κράτους, εν μέσω μάλιστα του ανηλεούς πολέμου που έχει εξαπολύσει εναντίον του το φασιστικό καθεστώς της Μοσχοβίας.

Στην Ουκρανία υπάρχει απόλυτη ανεξιθρησκία, περισσότερη ακόμη και από την Ελλάδα. Στην Ουκρανία, μπορείς να εκλεγείς σε όλα τα αξιώματα, ακόμη και Πρόεδρος της χώρας, ανεξάρτητα από την θρησκεία σου ή άλλα προσδιοριστικά χαρακτηριστικά. Στην Ουκρανία όλες οι θρησκείες και οι χριστιανικές ομολογίες λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς καμία ανάμιξη του Κράτους, που είναι, κατά το Σύνταγμα, κοσμικό, δηλαδή δεν ταυτίζεται με καμία θρησκεία, ούτε καν με αυτή την Ορθόδοξη που αποτελεί την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ουκρανικού Λαού.

Συνεπώς, κάθε ισχυρισμός περί δήθεν “διώξεων” κατά οποιασδήποτε θρησκείας ή ομολογίας στην Ουκρανία είναι έωλος, συκοφαντικός και αποτελεί αποκλειστικά προϊόν της ψευδούς προπαγάνδας του Κρεμλίνου και της μοιχαλίδας παλλακίδας του, της λεγόμενης “Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”, στην πραγματικότητα της σατανικής αυτής σέκτας του ανθρωποκτόνου και θεομάχου “ρωσικού κόσμου”.

Έτσι, ενώ οι αδίστακτοι προπαγανδιστές ισχυρίζονται ότι τάχα το Ουκρανικό Κράτος επιτίθεται στο μεγαλύτερο Ιερό της Ουκρανίας, την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, η αλήθεια είναι ότι στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας, για μία ακόμη φορά, θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μόνου κανονικού Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ, κατά την Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου με το Ιουλιανό Ημερολόγιο**, δηλαδή την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023.

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

**https://www.pomisna.info/uk/vsi-novyny/ogoloshennya-z-nagody-svyata-blagovishhennya-vidbudetsya-bozhestvenna-liturgiya-v-uspenskomu-sobori-lavry/

Share this post