Ο κανιβαλισμός του Μόρφου Νεοφύτου

Ο κανιβαλισμός του Μόρφου Νεοφύτου

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΑΡΗ*


Επικοινωνιακά πολλοί θα ζήλευαν τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, ο οποίος με μια ομιλία με αναφορές στους ομοφυλόφιλους, κατάφερε να γίνει viral κατά την σύγχρονη ορολογία, σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Επικαλούμενος τον Άγιο Πορφύριο, ανέφερε ότι αιτία της γέννησης ενός ομοφυλόφιλου άντρα ή γυναίκας, είναι το πρωκτικό σεξ κατά της σεξουαλικής πράξη ή κατά την διάρκεια της κύησης, το οποίο γίνεται με ευχαρίστηση της γυναίκας. Αυτή η ευχαρίστηση μεταδίδεται στο κυοφορούμενο βρέφος, όπως μεταδίδονται τα χαρίσματα και τα πάθη των ανθρώπων. Ο Μόρφου Νεοφύτος, είπε με άλλα λόγια ότι “αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα”, για όσους θεωρούν την ομοφυλοφιλία αμαρτία. Και «το πλάσμα παίρνει από επτά γενιές», σύμφωνα με την κυπριακή ρήση, κάτι το οποίο έρχεται και επιβεβαιώνει σήμερα η επιστήμη του DNA και των γονιδίων.

Ο Μόρφου Νεόφυτος, παρέθεσε και το παράδειγμα ενός μοναχού, ο οποίος προειδοποίησε ένα νεαρό ομοφυλόφιλο, ότι θα κολλήσει καμιά αρρώστια. Σε ερώτηση του έκπληκτου νεαρού, πως γνώριζε το δικό του επτασφράγιστο μυστικό, ο άγιος άνθρωπος απάντησε από την μπόχα, την μυρωδιά την οποία ανέδυε. Σίγουρα η αναφορά ήταν μεταφυσική, γιατί σωματικά μάλλον ο νεαρός θα ευωδίαζε. Ο Μόρφου παρέθεσε και τον τρόπο με τον οποίο «θεραπεύτηκε» ο νεαρός ομοφυλόφιλος. Ο Μητροπολίτης ανέφερε η έκτρωση είναι φόνος και ότι ο άνθρωπος δημιουργείται από την ώρα της σύλληψης. Είπε, δηλαδή το αυτονόητο, ότι οι εκτρώσεις τις οποίες διενεργούν γιατροί, για την Εκκλησία είναι φόνοι, όπως και οι δολοφονίες του Νίκου Μεταξά, άλλως Ορέστη.

Σε μια εποχή με παρελάσεις περηφάνιας “δαιμονικές πομπές” όπως τις χαρακτήρισε ο Μόρφου Νεόφυτος, σε μια εποχή όπου στο όνομα της ομοφοβίας, τείνει να ποινικοποιηθεί ακόμη και το φλερτ, σε μια εποχή ανέραστη, βρέθηκε ένας ταγός της Εκκλησίας, να πει μια άλλη θέση, τις εκκλησιαστικές αλήθειες. Τώρα γιατί μια ομιλία, ενός «παρεξηγημένου» Ορθόδοξου Ιεράρχη, μιας μικρής Μητρόπολης της Κύπρου, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, είναι κατά πιστούς, μια «σατανική» υπόθεση. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι αυτά τα οποία είπε σε μια μικρή συγκέντρωση σε ένα χωριό, ήταν πικρές αλήθειες, οι οποίες ενόχλησαν πάρα πολλούς και προκάλεσαν τεράστια ψυχική αναστάτωση, γιατί διαφορετικά κανένας δεν θα είχε ασχοληθεί. Θα περνούσαν απαρατήρητα, όπως τόσες άλλες δηλώσεις ευυπόληπτων ανθρώπων. Ο άνθρωπος ο οποίος κανιβαλίστηκε κυριολεκτικά, από κύπριους Ιεράρχες, από ταγούς του τόπου, από δημοσιογράφους και από πολλούς άγνωστους στο ασύδοτο διαδίκτυο, δεν είναι ούτε Πάπας της Ρώμης, ούτε Οικουμενικός Πατριάρχης, ούτε καν Αρχιεπίσκοπος. Τραγικό είναι και το γεγονός ότι η «επανάσταση» των ταγών και των ομοφυλοφίλων, έγινε για μερικά δευτερόλεπτα, τα οποία κατέκλυσαν το διαδίκτυο και όχι για το σύνολο της ομιλίας, η οποία κράτησε μιάμιση ώρα και σίγουρα έλεγε πολλές πικρές αλήθειες.

ΦΩΤΟ: Α.ΒΙΚΕΤΟΣ (31.12.18)

Ο Μόρφου Νεοφύτου τέθηκε στην «πυρά» και καλείται τώρα από τον Γενικό Εισαγγελέα, να εξηγήσει το απλό και αυτονόητο, ότι άλλο οι νόμοι της πολιτείας και άλλο οι αλήθειες της χριστιανικής πίστης. Καλείται να επαναλάβει την ρήση του Χριστού «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Ακόμη το «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν». Και την ορθόδοξη θέση, «ό,τι είναι επιστημονικά ορθό είναι και Ορθόδοξο». Οι ομοφυλόφιλοι της Κύπρου και οι ταγοί του τόπου, αντί να «πετροβολούν» ένα Ιεράρχη, θα ήταν καλύτερο να προχωρήσουν σε μια έρευνα και απορρίψουν τεκμηριωμένα την θέση ενός αγίου της Εκκλησίας. Με την ίδια λογική, θα πρέπει να κάψουμε όλες τις Αγίες Γραφές, όλα τα Συναξάρια ακόμη και τα παραδοσιακά παραμύθια, τα οποία βρίθουν ρατσιστικών αναφορών, σύμφωνα με την κρίση σύγχρονων νομομαθών.

Η ομοφυλοφιλία και οι κτηνοβασίες απασχολούσαν ανά τους αιώνες και απασχολούν και σήμερα την Κύπρο. Δεν είναι τυχαίες οι ρήσεις όπως του «κ— τα εννιάμερα» «κ—παιδο» και «γαουρόσπορος». Τα όργια δεν ήταν άγνωστες πρακτικές, ούτε εμφανίστηκαν με τις πορνοταινίες οι οποίες πλημμύρησαν το διαδίκτυο. Το δυστύχημα είναι ότι σήμερα αυτά τα οποία βλέπουν οι έφηβοι, τα αντιγράφουν με τραγικές συνέπειες. Μια κουβέντα με γιατρούς, καθηγητές, ψυχίατρους, ψυχολόγους ακόμη και πνευματικούς και αντιλαμβάνεται κανείς την ταλαιπωρία των νέων. Πρωκτικό σεξ, χωρίς προφυλάξεις και άλλες διαστροφές. Τα αποτελέσματα είναι σωματικές και ψυχολογικές ασθένειες. Εκτρώσεις και σεξ επί χρήμασι, τα οποία αφήνουν τύψεις και ενοχές ακόμη και στους προοδευτικούς γονείς. Ο Μόρφου Νεόφυτος δεν κρύφτηκε, μίλησε και τάραξε την υποκρισία της σύγχρονης ταλαιπωρημένης κοινωνίας. Από εδώ και πέρα ο Θεός θα βάλει το χέρι του και Αυτός ξέρει καλύτερα.

Παναγιώτης Καπαρής είναι δημοσιογράφος . Το άρθρο του δημοσιεύτηκε (4.8.2019) στην “Καθημερινή” Κύπρου, όπου διατηρεί μόνιμη στήλη.

Share this post