Ο Κ. Τζιβανίδης προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το Λεύκωμα για το Άγιο Όρος

Ο Κ. Τζιβανίδης προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το Λεύκωμα για το Άγιο Όρος

Ο φωτορεπόρτερ  Κώστας Τζιβανίδης έγινε δεκτός στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο προσέφερε το Λεύκωμα του “Προσωπικότητες – Προσκυνητές στον Άθωνα” . Παρόντες ήσαν οι εκπρόσωποι  της Ιεροκοινοτικής Επιτροπής του Αγίου Όρους, Ιερομόναχος Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη και ο Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης, που είχαν την εποπτεία έκδοσης του Λευκώματος.  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Κώστα Τζιβανίδη και  τον επαίνεσε  για τον σεβασμό του προς την Μεγάλη Εκκλησία και την Αγιοτόκο Αθωνική Πολιτεία. 

Το Λεύκωμα κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Αθήνα από τις εκδόσεις “Άπαρσις” και περιλαμβάνει φωτογραφίες του Κώστα Τζιβανίδη,ο οποίος για χρόνια καλύπτει με τον φακό του σημαντικές στιγμές στο Περιβόλι της Παναγίας,  από επισκέψεις εκκλησιαστικών και πολιτικών προσωπικοτήτων στο Άγιο Όρος

Η έκδοση του Λευκώματος  υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και ευγενική χορηγία του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους και Άρχοντος της ΑτΧΜΕ  και της ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ.

Της έκδοσης προτάσσεται επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Κώστα Τζιβανίδη. Στην επιστολή ο κ. Βαρθολομαίος επισημαίνει:

“Μέσα στην πλημμυρίδα των εικόνων, αναδεικνύεται στην εποχή μας η δύναμη της φωτογραφίας ως ιδιαίτερης καλλιτεχνικής γλώσσας και το ευαίσθητο αισθητήριο  των μυστών της”.

Share this post