O Jamal Khashoggi και το τέλειο έγκλημα

O Jamal Khashoggi και το τέλειο έγκλημα

Μια σκοτεινή υπόθεση με πολλά σενάρια

Του Αλέκου Παπαδόπουλου*

Ακραίο παρακλάδι της ιρακινής Αλ-Κάϊντα είχε χαρακτηρισθεί το χαλιφάτο που ανακηρύχθηκε και βαπτίσθηκε μόνο του. Έχρησε δε …χαλίφη όλου του ισλαμικού κόσμου τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγνταντί.
Και είναι γεγονός ότι τα βάρβαρα και φανατικά πιόνια του εν λόγω ψευδοχαλιφάτου πότισαν με αίμα την Ευρώπη και όχι μόνο, ενώ δεν δίστασαν να προβούν σε εκτελέσεις με όλους τους τρόπους , προς παραδειγματισμό όσων δεν συμμορφώνονταν με τις…. αρχές και τις παράφρονες ιδεοληψίες τους. Όπως λ.χ. η εκτέλεση στη Μουσούλη 13 εφήβων που είχαν συλληφθεί να παρακολουθούν στην τηλεόραση, τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ιράκ και Ιορδανίας!! Αμαρτία …..πράγματι κολάσιμη, ασυγχώρητη!!
Ποιός πάλι δε θυμάται ότι είχαν ρίξει από την ταράτσα υψηλού κτιρίου δύο ομοφύλους που συνελήφθησαν να ερωτοτροπούν, άσχετο αν μεταξύ τους υπήρχαν και άλλοι πολλοί με παρεμφερείς σεξουαλικές ορέξεις.
Η ασύλληπτη αγριότητα, η βαρβαρότητα τους εκδηλωνόταν ποικιλότροπα. Και μετέδιδαν οι ίδιοι σκηνές της από την τηλεόραση και όλα τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είχε δε και έχει και δικαίως τρομοκρατήσει όχι μόνον τους Μουσουλμάνους αλλά όλο τον κόσμο εφόσον όλοι οι διαφωνούντες με αυτούς αποτελούσαν και αποτελούν στόχο τους. Ουδείς όμως είχε ποτέ φαντασθεί ότι η μεθοδολογία τους θα εύρισκε μιμητές και στο διπλωματικό σώμα, σε κεντρικότατο σημείο της Κωνσταντινουπόλεως στα πολυτελή γραφεία του εκεί Γενικού Προξενείου της Σαουδαραβίας.

TOYΡΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ.

Και θύμα της τούτη τη φορά δεν ήταν ούτε ένας ομόφυλος που συνελήφθη να κάνει κάπου έρωτα με ομόφυλο του. Ούτε μια κορασίδα που αμάρτησε με τα δικά τους πάντοτε υποκειμενικά κριτήρια. Ούτε ένας αλλόθρησκος που δεν ασπαζόταν το Κοράνι και κατά τη γνώμη τους έπρεπε να τιμωρηθεί με αντίτιμο τη ζωή του. Έπρεπε να τον εξαφανίσουν πάσει θυσία. Ήταν ο πρώην σύμβουλος της Σαουδικής κυβέρνησης Jamal Khashoggi, χρόνων 59, που είχε εγκατασταθεί προ τινός στην Αμερική και άρχισε, ακόμη και να αρθρογραφεί στην εφημερίδα “Washington Post” κατά της χώρας του την οποία επέκρινε για την εν γένει εξωτερική πολιτική της αλλά και την ανελεύθερη και καταπιεστική διακυβέρνηση της. Γόνος πλούσιας οικογένειας και ανεψιός του τελευταίου δεσμού της πριγκίπισσας Νταγιάνας Dodi el Fayed. Κακιά η ώρα. Αλλά και μωρός η ενέργεια του παρά τις υποψίες και ανησυχίες του να κλείσει ραντεβού στο προξενείο της πατρίδας του για να πάρει τη βεβαίωση του διαζυγίου του από την πρώην σύζυγο του, ενώ έξω τον περίμενε η μνηστή του Χατιτζέ Τσενγκίζ. Η παρουσία και μαρτυρία της οποίας και η καταγγελία της φυσικά στην τοπική αστυνομία ύστερα από πολύωρη άκαρπη αναμονή και της μη εξόδου του, ανέτρεψε τη σκηνοθετημένη πλεκτάνη και έδωσε στο γεγονός την παρούσα διάσταση.
Ανταμώνουν ύστερα από χρόνια πολλά δύο συγχωριανοί, φίλοι κολλητοί κάποτε. Ο ένας είχε μείνει στο χωριό του και συνέχισε να ζει έντιμα αλλά φτωχικά. Ο άλλος που τα νέα του έφθαναν κατά καιρούς στο χωριό είχε εξοκείλει, έκανε ακόμη και το μαστροπό αλλά ζούσε πλουσιοπάροχα. Ύστερα από τους συνηθισμένους εναγκαλισμούς, τα πως είσαι και τα πως περνάς, ο πλούσιος λέει του άλλου. Πως έμεινες μωρέ έτσι, ακριβώς όπως σε άφησα. στα τότε σου τα χάλια. Ενώ εγώ, βλέπεις κέρδη, που να δεις και τα μεγαλεία μου !!! Ο λόγος φέρνει το λόγο και στο τέλος του λέει ο φτωχός. Δεν ξέρεις όμως τι λένε όλοι για εσένα εδώ στο χωριό. Λένε ότι κάνεις, ντρέπομαι αλλά θα σου το πω, επειδή σε θεωρώ ακόμη φίλο μου. Λένε ότι κάνεις, ακόμη και τον πεζεβέγκη. Απαθέστατος ο άλλος τον αντιμετωπίζει σχεδόν ειρωνικά. Πάρε του λέει το μολύβι και γράψε το όνομα μου με μεγάλα γράμματα. Γράφει ο άλλος Παύλος,. Ποιό μεγάλα. Ποιό μεγάλα. Ακόμη ποιό μεγάλα. Δίπλα του του λέει γράψε και το “πεζεβέγκης” όπως είπες ότι με αποκαλούν στο χωριό προσθέτοντας στην αρχή και ένα “ο”. Με μεγάλα γράμματα όπως το Παύλος κι΄ακόμη πιό μεγάλα. Το κάνει ο άλλος ανυπόμονος να δει που θα καταλήξει. Διάβασε το μου του λέει. Διαβάζει ο άλλος “Παύλος ο πεζεβέγκης”. Βγάζει ο πλούσιος από την τσέπη του ένα μάτσο χαρτονομίσματα καλύπτει με μερικά τη λέξη πεζεβέγκης και λέει του φίλου του με ένα υπεροπτικό ύφος: Tι έμεινε, τι διαβάζεις τώρα; “Παύλος” λέει ο άλλος. Έ λοιπόν συνεχίζει ο πλούσιος και δήθεν πετυχημένος αφού του δείχνει με ένα υπερήφανο ύφος τη δέσμη με τα χαρτονομίσματα που του είχαν μείνει στο χέρι:
-Καλώς ή κακώς φίλε μου καλέ , αυτή είναι η ζωή, είτε το θες εσύ είτε όχι με το χρήμα κατορθώνεις τα πάντα και διαγράφεις κάθε υποτιμητικό χαρακτηρισμό.
Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στην καθημερινότητα. Αμέτρητα τα σχετικά παραδείγματα. Εξελίσσονται σε “αξιοπρεπείς κυρίους” και γίνονται έτσι αποδεκτοί μεγάλοι απατεώνες. Δεν θα αναφέρω ονόματα . Αυτών που αποκαλύφθηκαν είναι γνωστά άλλωστε. Υπάρχουν όμως και άλλοι πολλοί, πάρα πολλοί, που μένουν και θα παραμείνουν στην αφάνεια τελικά δε θα τα καταφέρουν να φύγουν από τη ζωή ως “αξιοπρεπείς κύριοι” αφήνοντας κινητά, ακίνητα και τα …τιμημένα ονόματα στους διαδόχους τους. Μικρογραφία της τραγωδίας του Κασόγκι όλα τα αντίστοιχα περιστατικά που βιώνουμε καθημερινά, στον πολιτικό, βιομηχανικό, εμπορικό τομέα. Ποιός θα ασχολείτο με το όλο θέμα αν ο Κασόγκι, δεν ανήκε στο συντακτικό προσωπικό της ” Ουάσιγκτον Ποστ”; Ποιός ασχολήθηκε με του πρίγκιπες της Σαουδικής αυλής που εξαφανίστηκαν κατά καιρούς μυστηριωδώς ; Ποιός ρώτησε να μάθει τι έπαθε ο Λιβανέζος Πρωθυπουργός Σαάντ Χαρίρι όταν εκλήθη στο Ριάντ δήθεν για συνομιλίες υψηλού επιπέδου και υποχρεώθηκε να υπογράψει την παραίτηση του; Ποιός από τους μεγάλους ενδιαφέρθηκε για τα χιλιάδες θύματα στην Υεμένη από τους ανελέητους και καθημερινούς βομβαρδισμούς της Σαουδαραβίας που καταγράφουν μια σύγχρονη γενοκτονία;
Κάθε μέρα δημοσιεύεται και ένα νέο σενάριο. Και το κάθε ένα περιθωριοποιεί τη δαιμόνιο φαντασία του Χίτσκοκ. Και όλα από…έμπιστο πηγή!!! Όλα εξακριβωμένα. Τι και αν το ένα αντικρούει το άλλο. Σφίγγει, διαβάζω, ο κλοιός γύρω από τον πρίγκιπα διάδοχο. Και; Άλλος γράφει ότι το αόρατο χέρι του διαδόχου και διευθυντής του προσωπικού Γραφείου του Μπάντερ Αλ Ασάκερ ενημερώθηκε από το γραφείο του Γεν. Προξένου, ότι η αποστολή εξετελέσθη. Και; Άλλος πάλι ..αποκαλύπτει ότι μεταφέρθηκε στο Ριάντ το κεφάλι του άτυχου Σαουδάραβα δημοσιογράφου, πακέτο με τα δέκα δάκτυλα του. Ο Τραμπ παρά την αποδεδειγμένη αλλοφροσύνη του εμφανίζεται προβληματισμένος, μη τυχόν και υποχρεωθεί από τις εξελίξεις να ακυρώσει – κάτι που αποκλείεται, το πολύ πολύ να καθυστερήσει μέχρι να κοπάσει ο σάλος -την προς την Αμερική παραγγελία της Σαουδαραβίας ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πολεμικό υλικό, έστειλε πάντως επειγόντως στην Κων/πολη την επικεφαλής της CIA Tζίνα Χάσπελ να ενημερωθεί άμεσα για την πορεία των σχετικών ερευνών και ανακρίσεων. Όσον αφορά τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να είναι ικανοποιημένος που βρήκε πάλι τη ευκαιρία να παραμείνει στην επικαιρότητα και να χειρισθεί ένα θέμα που ασφαλώς και εκθέτει την Σαουδαραβία με την οποία και δεν διατηρεί τελευταίως σχέσεις καλές. Δεν αποκλείεται όμως και να τις αποκαταστήσει τώρα , αξιοποιώντας τη βάρβαρο δολοφονία του άμοιρου Κασόγκι. Θρίλερ και με το πτώμα του. Άλλος το ανακαλύπτει θαμμένο κάπου. Έτερος μέσα σε μια Mercedes με πινακίδες του προξενείου, παρατημένη ύστερα από 2-3 μέρες σε ένα απόμακρο πάρκινγκ της Πόλης. Άλλος θαμμένο στον κήπο του Προξενείου. Άλλος σε ένα πηγάδι. Και άλλος πάλι κάνει λόγο για φυγάδευση του πτώματος στο εξωτερικό μέσα σε 15 βαλίτσες από ισάριθμους υπαλλήλους που εστάλησαν εκτάκτως από το Ρίαντ στην Κωνσταντινούπολη.

ΜΑΛΛΟΝ ΓΕΛΑΣΤΟΙ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ ΘΛΙΜΜΕΝΟΙ ,Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΣΥΛΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ      ΤΟΥ ΚΑΣΟΓΚΙ.

Ίσως να έχει βρεθεί το πτώμα και να συγκαλύπτεται για πολλούς και διάφορους λόγους. Ίσως να βρεθεί ίσως όμως και να μη βρεθεί ποτέ, σκόπιμα αν δεν θέλουν κάποιοι να διαλευκανθεί η υπόθεση, ή και άσκοπα, οπότε και θα αιωρείται η δολοφονία του Κασόγκι και θα παραμένει άγνωστος και ασύλληπτος ο εκτελεστής του.
Ήδη έχουμε περάσει στη φάση των συλλυπητηρίων . Και ενώ Σαουδαραβικές πηγές φημολογούσαν ότι θα τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι ενδεχομένως και ο διάδοχος, ήταν παρόν ό διάδοχος όταν ο βασιλιάς κάλεσε το γιό του Κασόγκι να τον συλλυπηθεί. Τον γιό Κασόγκι συλλυπήθηκε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν. Ενδεχομένως να τον συλλυπηθεί αύριο και ο Πρόεδρος Τραμπ και όλοι θα συνεχίσουν να βιούν καλά και εμείς δήθεν καλύτερα ενθυμούμενοι, ίσως για λίγο καιρό ακόμη πόσο άγριος, πρωτόγονος, άδικος και ελαστικός, ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντα του, παραμένει ο κόσμος μας, πως ο ισχυρός συγκαλύπτει τις ενοχές του, πως οι ισχυρότεροι συγκαλύπτουν τους ισχυρούς και πως επικαιροποιείται το ανέκδοτο με τους δύο φίλους που ανέφερα παραπάνω.

*Τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν τον υπογράφοντα

Share this post