Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου στο Φανάρι

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου στο Φανάρι

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Σεπτό Κέντρο  της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο για  να υποβάλουν τα σέβη τους στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και να λάβουν την ευχή και την ευλογία του, με αφορμή την έναρξη, κατά την 1η Σεπτεμβρίου, του νέου εκκλησιαστικού έτους, πραγματοποίησαν ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, οι αδελφοί της Μονής, π.Ευδόκιμος και π. Γεώργιος, καθώς και ο Ιερομόναχος Χρυσόστομος, Γέροντας του Ιερού Κελλίου Αγ. Χρυσοστόμου Σκήτης Κουτλουμουσίου.

Κατά τη διάρκεια της συζητήσεώς τους, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου,  έγινε αναφορά και στην επικείμενη επίσκεψη του Παναγιωτάτου στο Άγιον Όρος, στο πλαίσιο της οποίας θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί, στις 20 Οκτωβρίου, στο Καθολικό της Μονής Ξενοφώντος, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από της ανεγέρσεώς του.Επίσης, θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο Εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία “Άξιόν Εστι”, στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί και τις Ι.Μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος, την Αθωνιάδα Σχολή και τις Σκήτες Αγίου Ανδρέου (Σεράϊ), Αγίου Παντελεήμονος (Κουτλουμουσιανή) και Προφήτου Ηλιού.

Κατά τη συνάντηση του Παναγιωτάτου με τον Καθηγούμενο της Ι.Μονής Βατοπαιδίου και τους πατέρες, που τον συνόδευαν, παρέστη και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.

ΦΩΤΟ: Ν. Μαγγίνας

Share this post