Ο Γιώργος Καραμπελιάς για τα μηνύματα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου

Ο Γιώργος Καραμπελιάς για τα μηνύματα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου

Tο σύνολο των μηνυμάτων, που αποτυπώθηκαν στο αποτέλεσμα των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης  Μαΐου, στην Ελλάδα, ανέλυσε ο Γιώργος Καραμπελιάς  στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας», στην εκπομπή «Έλληνες παντού», με τον Θανάση Χούπη: “Βλέπω μια υποχώρηση του εθνομηδενισμού και τη θεωρώ πραγματική!!…”.

 Ο Γιώργος Καραμπελιάς, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις Κορυφής»,  συνομίλσε με τους Γιώργο Φλωρίδη, πρώην υπουργό και δικηγόρο και Σταύρο Χριστακόπουλο, διευθυντή έκδοσης εφημερίδας “Το Ποντίκι”, με θέμα: «Πέραν από τις εκλογές. Το μέλλον της Ελλάδας». Η συζήτηση έγινε στο βιβλιοπώλειο  ΙΑΝΟΣ της Αθήνας, και προβλήθηκε  ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς  γεννήθηκε στη Δύμη του νομού Αχαϊας. Από το 1964, ως φοιτητής της Ιατρικής, συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη και το 1966 δραστηριοποείται πολιτικά εκτός κοινοβουλευτικών κομμάτων. Φυλακίστηκε από την δικτατορία τον Μάϊο – Ιούνιο 1967. Σπούδασε Οικονομικά στο Παρίσι όπου έγραψε τα πρώτα του βιβλία. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα και στον Μάη του ’68 , σε ελληνικές και γαλλικές οργανώσεις συνελήφθη τον Νοέμβριο του 1973 για ενέργειες αλληλεγγύης στο Πολυτεχνείο. Μετά τη μεταπολίτευση, συνεχίζει αδιάλειπτα την πολιτική του δραστηριότητα στην Ελλάδα. Το 1989-1992 συμμετείχε στους Οικολόγους Εναλλακτικούς. Χρημάτισε Διευθυντής Εκπαίδευσης στο ΚΕΘΕΑ. Το 1988 πραγματοποίησε μεταπτυχιακή εργασία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VII : “Κράτος και κοινωνία στη μεταπολίτευση”, που εξεδόθη και στα ελληνικά. Από το 1979 έως το 1993 εξέδιδε το περιοδικό “Ρήξη”. Το 1980 δημιούργησε, μαζί με άλλους, το “Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο” και τις “Εναλλακτικές Εκδόσεις”. Από το 1995, συμμετέχει στη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού “Άρδην” και από τον Νοέμβριο του 2006 στη Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας “Ρήξη”. Από το 2010 είναι μέλος και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Νέος Ερμής ο Λόγιος”. Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι βιβλία και εκατοντάδες άρθρα και μελέτες.

 

Share this post