Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στην πανηγυρίζουσα Σκήτη του Προφήτη Ηλιού της Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στην πανηγυρίζουσα Σκήτη του Προφήτη Ηλιού της Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους

Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος ,  Εμμανουήλ,  προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη αναμνήσει της πυρφόρου αναβάσεως εις ουρανούς του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην ομώνυμη Σκήτη της Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Χθες το βράδυ ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό . Κατά τον Εσπερινό έγινε  η εγκατάσταση από τον Ηγούμενο της Μονής Παντοκράτορος , Αρχιμ Γαβριήλ, του νέου Δικαίου Ιερομονάχου π. Φιλήμονος. 

 

Σημειώνεται ότι η μνήμη του Προφήτη Ηλιού στο Άγιο Όρος τιμάται , σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, στις 2 Αυγούστου.

Ακολούθησε λαμπρή αγρυπνία και Θεία Λειτουργία , κατά την οποία ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ,    χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον διάκονο της Σκήτης Βαρθολομαίο.

Ο  Ηγούμενο της Ι. Μονής Παντοκράτορος Γαβριήλ  ευχαρίστησε τον  Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος, Εμμανουήλ, για την παρουσία του στις εορτασικές εκδηλώσεις το ενδιαφέρον του για την Μονή  και γενικότερα για την αγάπη του για τον μοναχισμό του Άθωνος.

Στην αντιφώνησή του ο Γέρων Χαλκηδόνος μετέφερε την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου,  Βαρθολομαίου, και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή υπομονή.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους,  Αθανασίου Μαρτίνου, μετέφερε ο Υποδιοικητής της Αθωνικής Πολιτείας,  Αρίστος Κασμίρογλου.

ΣΗΜ: Η τελευταία φωτογραφία από την χειροτονία είναι της Ι.Μ.Χ

 

 

 

 

 

 

 

Share this post