Ο Γ. Βαρνάβα ανακοίνωσε απόσυρση της υποψηφιότητας του και καλεί και τον Μ. Σιζόπουλο να πράξει το ίδιο

Ο Γ. Βαρνάβα ανακοίνωσε απόσυρση της υποψηφιότητας του και καλεί και τον Μ. Σιζόπουλο να πράξει το ίδιο

 Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΔΕΚ, πρώην βουλευτής του Κινήματος , Γιώργος Βαρνάβα , με σημερινή γραπτή δήλωση του , ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του για την θέση του προέδρου του Κινήματος και καλεί τον  ανθυποψήφιο του Μαρίνο Σιζόπουλο, να πράξει το ίδιο. 

Ο κ. Βαρνάβα προτείνει να  οριστεί μια Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Κινήματος, με επικεφαλής τους δύο παλαιούς βουλευτές του Κινήματος, Κωστή Ευσταθίου και Ηλία Μυριάνθους, όπως επίσης και από ιστορικά στελέχη του Κινήματος, οι οποίοι να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλίμα συναίνεσης, συναγωνιστικότητας και αλληλοσεβασμού,  με στόχο αυτή η Επιτροπή να οδηγήσει το Κίνημα μέχρι και τον Μάιο του 2022,  σε Εκλογικό Συνέδριο μέσα από το οποίο να εκλεγεί η νέα ηγεσία.

 

Επίσης, δηλώνει ότι θεωρεί  ότι εάν γίνει αποδεκτή η πρόταση του, με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν οι οποιεσδήποτε δημόσιες αντιπαραθέσεις και θα υπάρξει η περίοδος μερικών μηνών μέχρι το Εκλογικό Συνέδριο, χρόνος κατά τον οποίο να  καταβληθεί προσπάθεια επούλωσης σοβαρών πληγών που έχουν δημιουργηθεί.  Η εν λόγω Επιτροπή , προσθέτει, να οδηγήσει το Κίνημα στο Εκλογικό Συνέδριο μ’ ένα καθαρό μητρώο μελών, όπου κανένας δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα του.

“Καταθέτοντας την πιο πάνω πρόταση, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την διάσωση του Κινήματος μας και την δημιουργία συνθηκών ενότητας, δεν θα ήμουν συνεπής, εάν πρώτος δεν την σεβόμουν”, σημειώνει ο κ. Βαρνάβα.

“Αναμένω την θετική ανταπόκριση εκ μέρους και του ανθυποψηφίου μου Μαρίνου Σιζόπουλου στην πρόταση μου αυτή, εάν πραγματικός στόχος όλων μας είναι η ενότητα και δημιουργία κλίματος συναγωνιστικότητας μέσα στο Κίνημα μας”, καταλήγει ο Γιώργος Βαρνάβα.  

*Το πλήρες κείμενο της δήλωσης

“Αναμένω την θετική ανταπόκριση εκ μέρους και του ανθυποψηφίου μου Μαρίνου Σιζόπουλου by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post