Ο Φοίβος Νικολαΐδης βραβεύτηκε σε διεθνές φεστιβάλ Τουρισμού

Ο Φοίβος Νικολαΐδης βραβεύτηκε σε διεθνές φεστιβάλ Τουρισμού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουρισμού, που γιορτάζει φέτος τα τριαντάχρονα του, και περιλάμβανε διαγωνισμούς τουρισμού/πολιτιστικού, τουριστικών ταινιών και φωτογραφιών ονομάστηκε «Διεθνείς Μέρες Τουρισμού». Το φεστιβάλ οργανώθηκε  στην πόλη Σολίν της Κροατίας.  

Η Επιτροπή Βραβεύσεων Τουρισμού/Πολιτιστικού Τουρισμού του Φεστιβάλ, «Αντώνιο Κόντε 2023»  βράβευσε τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού, Φοίβο Νικολαΐδη με το ειδικό διεθνές τουριστικό βραβείο αριστείας για την τουριστική/πολιτιστική συνεισφορά. (Στην φωτογραφία επάνω ο Φ. Νικολαΐδης δεύτερος από αριστερά)

Το φεστιβάλ οργανώθηκε με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής & Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού και του  Υπουργείου Τουρισμού & Αθλητισμού της χώρας και την υποστήριξη παγκόσμιων και εθνικών κλαδικών ενώσεων, υπό την αιγίδα της κομητείας Σπλιτ, της πόλης Σολίν και την υψηλή υποστήριξή του Κοινοβουλίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κροατίας.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλάμβανε διάφορες εκδηλώσεις. Στην τελετή λήξης έγιναν οι βραβεύσεις των νικητών με το βραβείο «Αντώνιο Κόντε 2023», για την επαγγελματική αριστεία και εξαιρετική συμβολή στην προώθηση του τουρισμού σε διάφορους τομείς.

Η διεθνής αυτή αναγνώριση, “Χάρτα Αριστείας και εξαιρετικής συμβολής στον τομέα του τουρισμού”, ξεκίνησε από το 1982 στη Ρώμη από τον Αντώνιο Κόντε. Απονέμεται σε άτομα ή και οργανισμούς, που με τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους συνέβαλαν άμεσα ή έμμεσα στην προώθηση του τουρισμού στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και άλλων τομέων σε διαφορετικές κλίμακες.

Μεταξύ των νικητών μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι, συγγραφείς, σκηνοθέτες, φωτογράφοι, μουσικοί, ακαδημαϊκοί, ποιητές, ηθοποιοί, γλύπτες, καλλιτέχνες, μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού-FIJET, αλλά και πόλεις, δήμαρχοι, πρόεδροι περιφερειών, διάφορα ξενοδοχεία, εστιατόρια, σεφ παγκόσμιας κλάσης  για τον γαστρονομικό τουρισμό, αθλητές παγκοσμίου φήμης… και πολλά άλλα ιδρύματα και διακεκριμένες προσωπικότητες σε διαφορετικά επίπεδα.

 

 

 

Share this post