Ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδάκης καταγγέλει την Γενική Εισαγγελία

Ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδάκης καταγγέλει την Γενική Εισαγγελία

Με γραπτή δήλωση ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης καταγγέλει ότι η Γενική εισαγγελία  ” σε μία γραμμή αναφέρει ότι δεν προκύπτει ποινικό αδίκημα από την καταστροφή των τεκμηρίων” (σχετικά με την διαγρααφή του από το Κ.Σ. ΕΔΕΚ) . Τίποτε περισσότερο και μάλιστα χωρίς καμία τεκμηρίωση”. Η απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας, επί του θέματος, “η ανύπαρκτη αιτιολόγηση και σε συνδυασμό με την χρονική συγκυρία που εστάλη, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών του κράτους”, τονίζει ο ευρωβουλευτής .

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του είναι το ακόλουθο:

“Για ακόμη μια φορά έχει αποδειχθεί ότι οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν εξυπηρετούν το κράτος δικαίου, όταν πρέπει να λειτουργούν αντικειμενικά και αμερόληπτα, για να υπηρετούν το σκοπό τους.

Δικαιολογούν ακόμη και ξεκάθαρες και αξιόποινες πράξεις, όπως η καταστροφή τεκμηρίων εν μέσω έρευνας της Αστυνομίας και εκκρεμουσών δικαστικών διαδικασιών, πόσο μάλλον όταν η καταστροφή γίνεται από πολιτικά πρόσωπα, με τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Σε αυτή την περίπτωση, έχει πληγεί άδικα και με τον πιο αισχρό τρόπο, ένας Ευρωβουλευτής και Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ ο υποφαινόμενος, διαγράφηκε από το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, με κατ’ ισχυρισμό στοιχεία και αποδείξεις, στη συνέχεια, η ίδια η ηγεσία του κόμματος, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης, κατέστρεψε όλα τα στοιχεία, στην βάση των οποίων με είχε ενοχοποιήσει. Σε αυτό βεβαίως, συνέτεινε και η ολιγωρία των ανακριτικών αρχών να σπεύσουν αμέσως μετά τις καταγγελίες του υποφαινόμενου, για να λάβουν τα στοιχεία, τα οποία η ηγεσία του κόμματος διατεινόταν ότι έχει στα χέρια της.

Η ολιγωρία των αρχών και οι πράξεις της ηγεσίας του κόμματος έπληξαν και παραβίασαν την απονομή της δικαιοσύνης και τη διασφάλιση μιας δίκαιης δίκης, καθώς και εξέτασης όλων των καταγγελιών που τέθηκαν από τον Ευρωβουλευτή. Δυστυχώς, όπως θλιβερά αποδεικνύεται, η παραβίαση αυτή, έλαβε τις ευλογίες των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με περίεργο τρόπο και κατά την μεταβατική περίοδο ή κατά τη συγκυρία της  αλλαγής της ηγεσίας της Γενικής Εισαγγελίας.

Αναιτιολόγητα ύποπτη σε βαθμό που σοκάρει, η απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν περιέχει καμία δικαιολογία και καμία επεξήγηση, νομική και πραγματική, στην οποία στηρίζει το συμπέρασμά της. Σε μία γραμμή, αναφέρει ότι δεν προκύπτει ποινικό αδίκημα από την καταστροφή των τεκμηρίων. Τίποτε περισσότερο και μάλιστα χωρίς καμία τεκμηρίωση. Η απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας, επί του θέματος, η ανύπαρκτη αιτιολόγηση και σε συνδυασμό με την χρονική συγκυρία που εστάλη, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών του κράτους.

Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί,  ήδη ενημερώθηκαν από τον υποφαινόμενο Ευρωβουλευτή  για τις εξελίξεις και πολύ πιθανόν να προβώ σε καταγγελίες εναντίον των αρμόδιων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την στάση τους, την ολιγωρία τους και την έλλειψη δέουσας έρευνας, σε καταγγελίες ποινικών αδικημάτων εναντίον ενός  πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα ενός Ευρωβουλευτή”.

 

Share this post