Ο Eρντογάν ζήτησε από τα μέλη του κόμματος στην Ευρώπη να είναι πιο επιθετικά.

Ο Eρντογάν ζήτησε από τα μέλη του κόμματος στην Ευρώπη να είναι πιο επιθετικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος , Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας  κεκλεισμένων των θυρών σε μέλη του ΑΚΡ  στην Ευρώπη, τα προέτρεψε : ” Μην υπερασπίζεστε, επιτίθεστε!”.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με  άρθρο στην Nordic Monitor, φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία της Ένωσης Διεθνών Δημοκρατών (UID), της οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματός του στην Ευρώπη, στο παλάτι Dolmabahçe στην Κωνσταντινούπολη. Μίλησε κατά της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού μπροστά στις κάμερες. Ωστόσο, στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, που ακολούθησε, ” έδωσε εντολή στα μέλη του κόμματός του να είναι πιο επιθετικά και ενεργά”,  έμαθε η Nordic Monitor.

Οι αντιπρόσωποι της UID, που αποτελούνταν από 41 περιφερειακούς αρχηγούς από 26 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και μέλη του κόμματος, μίλησαν για τα νομικά και κοινωνικά προβλήματα, που αντιμετώπισαν με τις αρχές στις χώρες που ζουν και είπαν ότι ήθελαν τα τουρκικά κρατικά ιδρύματα να τους παρέχουν περισσότερη βοήθεια.  Οι αντιπρόσωποι παραπονέθηκαν επίσης ότι οι αντίπαλοι του καθεστώτος Ερντογάν, που ζούσαν στην Ευρώπη ήταν πιο επιτυχημένοι στο να επηρεάζουν την κοινή γνώμη και ότι ευνοήθηκαν σκόπιμα από τις «αντιτουρκικές ευρωπαϊκές χώρες», δηλώνοντας ότι “υπόκεινται σε διπλά πρότυπα επειδή υποστηρίζουν τον Ερντογάν”. Ο Τούρκος πρόεδρος  επανέλαβε την υπόσχεσή του για την πλήρη υποστήριξη των τουρκικών κυβερνητικών υπηρεσιών.

*Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ

Erdoğan behind closed doors asked supporters in Europe to be proactive: Don’t defend, attack! – Nordic Monitor

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post