Ο Ερντογάν κατά της «Αφρίκα»

Ο Ερντογάν κατά της «Αφρίκα»

Με τίτλο: «Άλλη μια επιχείρηση κατοχής από την Τουρκία» η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» στέγασε την είδηση για την στρατιωτική δράση της Τουρκίας στο Άφριν.
Η αντίδραση του προέδρου Ερντογάν ήταν άμεση. Χαρακτήρισε την εφημερίδα «χυδαία».
Όπως μετέδωσε απόψε στο τηλεοπτικό δελτίο του ΡΙΚ η ανταποκρίτρια του στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «στην Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ) μια χυδαία εφημερίδα με κακοήθεια» έκανε σήμερα έναν τίτλο. «Εγώ καλώ τους αδελφούς μου στην ΤΔΒΚ να αντιδράσουν και εδώ. Λέει ότι ο τουρκικός στρατός μετά την Κύπρο έκανε άλλη μια κατοχή. Τι ανήθικο είναι αυτό, τι αηδιαστικό. Οι αδελφοί μου της ΤΔΒΚ πρέπει να δώσουν την απαραίτητη απάντηση σε αυτή τη στάση», ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «αν κοιτάξει κανείς μόνο τον τελευταίο μισό αιώνα θα δει ότι έχουν γίνει σφαγές στη Βοσνία, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη και σήμερα στη Συρία».

Δεν γνωρίζουμε αύριο τι καταπίεση και τι πόνο θα έχουμε απέναντί μας, είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: « Γι` αυτό και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε μακριά από τα γεγονότα που διαπραγματεύονται στην περιοχή μας».

Στα τέλη του περασμένου μήνα η “Αφρίκα”- αρχικά “Avrupa” (“Eυρώπη”) – συμπλήρωσε 20 χρόνια έκδοσης. Εκδότης της εφημερίδας είναι ο γνωστός δημοσιογράφος , Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος είναι στο στόχαστρο των εκάστοτε κρατούντων στην Άγκυρα και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Share this post