Ο Ερντογάν για την μνήμη του Κιουτσούκ Λεφτέρη

Ο Ερντογάν για την μνήμη του Κιουτσούκ Λεφτέρη

Οχτώ χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του Λευτέρη Κουτσιουκαντωνιάδη, του Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος λατρεύτηκε σαν θρύλος στην Τουρκία.

Ο Τ. Ερντογάν, σύμφωνα με την Gazzetta.gr  , με την ευκαιρία της επετείου του θανάτου του Λ. Αντωνιάδη  σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τιμώ με σεβασμό τα οκτώ χρόνια από την απώλεια του σπουδαίου παίκτη της Φενέρμπαχτσε, του θρυλικού ονόματος του τουρκικού ποδοσφαίρου, Λευτέρη Κουτσιουκαντωνιάδη».

Ο Λευτέρης Κουτσιουκαντωνιάδης ή Αντωνιάδης ( τον αποκαλούσαν “κιουτσούκ”  ,γιατί ήταν μικρόσωμος) υπήρξε  ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές τόσο στην Τουρκία όσο και παγκόσμια την δεκαετία του 1950. Ο ίδιος αγωνίστηκε 46 φορές με την Εθνική Τουρκίας από το 1948 έως το 1963, με την οποία και πέτυχε 23 γκολ. Σε 9 από αυτά μάλιστα φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας.

Ο θρυλικός ποδοσφαιριστής σημείωσε και 4 συμμετοχές με την τουρκική Ολυμπιακή Ομάδα στους Αγώνες του 1948, στο Λονδίνο. Σε συλλογικό επίπεδο, το όνομά του συνδέθηκε με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ την καριέρα του έκλεισε στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

  • Ο Λ. Αντωνιάδης πέθανε την ίδια μέρα με τον Ρ. Ντενκτάς. Την επομένη στις περισσότερες τουρκικές εφημερίδες ο θάνατος του Ρωμιού θρύλου ήταν πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες.

Share this post