Ο διμέτωπος αγώνας που δίνει η Ελλάδα μας

Ο διμέτωπος αγώνας που δίνει η Ελλάδα μας

Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη
Δημάρχου Λευκονοίκου

Δεν πρόλαβε η Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση όλων αυτών των χρόνων που τη γονάτισε, ξάφνου παρουσιάστηκαν, σχεδόν ταυτόχρονα, δυο μεγάλα προβλήματα: το πρόβλημα των συνόρων στον Έβρο και η πανδημία που ξέσπασε σε όλο τον κόσμο.

Παρακολουθούμε ενεοί και εμβρόντητοι όλες αυτές τις μέρες τα όσα τεκταίνονται στον Έβρο με έναν στυγνό, άτεγκτο και ύπουλο γείτονα που εργαλειοποιεί ανθρώπους της έσχατης ένδειας και της απόγνωσης, για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα. Είναι ένας ακήρυκτος πόλεμος, υβριδικός, όπως τον αποκάλεσαν, στον οποίο, δόξα τω Θεώ, η Ελλάδα, με την υπεύθυνη κυβέρνησή της και τη σθεναρή και απαρασάλευτη θέση της, αμύνεται και αντιστέκεται και διαφυλάττει τα σύνορά της. Δεν το περίμενε αυτό ο Ερτογάν! Δεν ξέρει, όμως, την Ελληνική Ιστορία.
Πόση περηφάνια, δικαιολογημένη, νιώθουμε οι απανταχού Έλληνες για τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας, αλλά και για τους ακρίτες του Έβρου που αμύνονται μέρα και νύχτα για να διαφεντέψουν τη γη και τα σύνορα της πατρίδας μας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης! Πάντα σε στιγμές δύσκολες, το έθνος μας ομονοεί! Αυτή είναι η ομορφιά και η μεγαλοσύνη του!

Από την άλλη, έχουμε έναν άλλο ύπουλο εχθρό, αόρατο, αδυσώπητο, ανηλεή, που δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Τον κορονοΐό, που οι εικόνες που μας έρχονται από τη γείτονα Ιταλία με τα στρατιωτικά καμιόνια να μεταφέρουν τους νεκρούς, ή τα νοσοκομεία πρώτων βοηθειών με τους στοιβαγμένους ασθενείς που δεν έχουν κανένα δικό τους κοντά τους και τους αποχαιρετούν από το skype, οι συμβουλές των γιατρών της πρώτης γραμμής που μας συγκλονίζουν για τα βλέμματα των ασθενών που τους εκλιπαρούν να τους σώσουν, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι πρέπει εμείς να μην αφήσουμε να συμβεί κάτι παρόμοιο. Στο χέρι μας είναι. Να προσέξουμε. Να μείνουμε σπίτι. Να παίρνουμε τις αναγκαίες προφυλάξεις. Να μην κάνουμε του κεφαλιού μας. Να ακούμε τους ειδικούς. Να ακούμε το κράτος και την υπεύθυνη κυβέρνηση.

 


Ειδικά στην Ελλάδα, που η ανυπακοή στο κράτος και η αμφισβήτησή του, με τους πάσης μορφής αναρχικούς, ήταν ως τώρα το εθνικό τους σπορ, πρέπει να το κατάλαβαν ότι η μαγκιά τους τελείωσε, και το κράτος θα είναι αμείλικτο για να προστατεύσει το σύνολο. Η Κίνα με αυτά τα αυστηρά μέτρα κατάφερε και ξεπέρασε το πρόβλημά της. Η εμπειρία της μάς δείχνει τον δρόμο. Έστω κι αν καταπατούνται τα ανθρώπινά μας δικαιώματα. Προέχει η ζωή!
Αναμφίβολα, αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν νοοτροπία οι κάτοικοι της Ελλάδας. Να μάθουν να υπακούουν στο κράτος. Ακόμη, βέβαια, παρατηρούνται φαινόμενα απειθαρχίας, επιπολαιότητας, ανευθυνότητας. Ακόμη, προέχει το ατομικό του συλλογικού. Αψηφούν τις συμβουλές των ειδημόνων και της υπεύθυνης κυβέρνησης. Δοκησίσοφοι και αφελείς, δεν κατάλαβαν ότι, αν δεν προσέξουμε όλοι, θα χαθούμε όλοι. Δεν κάνει διακρίσεις αυτός ο ιός. Δεν είναι ταξικός. Διεμβολίζει όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποδεικνύεται ως ο πιο υπεύθυνος ηγέτης της Ευρώπης μαζί με τον δικό μας Πρόεδρο.

 

Είναι ο πρώτος που πήρε τόσο έγκαιρα μέτρα, όταν οι ηγέτες των μεγάλων χωρών της Ευρώπης περί άλλα τύρβαζαν, αμφιταλαντεύονταν, πελαγοδρομούσαν, ύπνωτταν ή, το χειρότερο, όπως ο Άγγλος Πρωθυπουργός, αδιαφορούσαν για τη ζωή των πολιτών τους, για να το θέσω κομψά.
Πέραν από την υπακοή και τη συμμόρφωση στα μέτρα, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Πάρα πολλά. Με το υπερόπλο που διαθέτουμε. Με την προσευχή μας. Έχουμε μπόλικο χρόνο τώρα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών προέτρεψε τον κόσμο να κάνει τα σπίτια του μια μικρή εκκλησία. Τα μοναστήρια μας αγρυπνούν και προσεύχονται για όλους μας. Ας βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας. Ας παρακαλέσουμε για τη σωτηρία όλων μας.
Επιλογικά, να ευχηθούμε στην Ελλάδα μας να καταφέρει να αντιμετωπίσει τους δύο απηνείς εχθρούς και να ορθοποδήσει! Θαρσείν χρή!

Share this post