Ο δικηγόρος Πάρις Λοΐζου για την αγωγή δυσφήμησης του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου κατά του Αριστείδη Βικέτου

Ο δικηγόρος Πάρις Λοΐζου για την αγωγή δυσφήμησης του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου κατά του Αριστείδη Βικέτου

Ο  Αρχιεπίσκοπος καλείται  μέχρι την Δευτέρα, 1/07/2024,  να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει επίσημα τα περί έγγραφης συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαία,  πριν τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές κατά το έτος 2022.

Ο δικηγόρος Πάρις Λοΐζου δηλώνει κατηγορηματικά  ότι η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου να καταχωρίσει αγωγή δυσφήμησης  κατά του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου “αποδεικνύει  απόλυτη έλλειψη σεβασμού έναντι της Ελευθερίας του Λόγου και της έκφρασης ως ορίζει μεταξύ άλλων το Άρθρο 19 του Συντάγματος και το Άρθρο 10 της ΕΣΔΑ”. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΙΣ ΛΟΙΖΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΠΕ

“Το Δικηγορικό μας γραφείο έλαβε χθες 27/06/2024 εντολή όπως εμφανιστεί και εκπροσωπήσει τον κ. Αριστείδη Βικέτο σε υπόθεση δυσφήμησης που καταχώρησε εναντίον του  μετά την επίσκεψη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου στις 13/05/2024  ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΕΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Εκείνο που θέλω να  δηλώσω κατηγορηματικά είναι ότι η ενέργεια αυτή του Αρχιεπισκόπου μου έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, γιατί αποδεικνύει  απόλυτη έλλειψη σεβασμού έναντι της Ελευθερίας του Λόγου και της έκφρασης ως ορίζει μεταξύ άλλων το Άρθρο 19 του Συντάγματος και το Άρθρο 10 της ΕΣΔΑ .

Ο δικηγόρος Πάρις Λοΐζου

Η ενέργεια αυτή του Αρχιεπισκόπου αποτελεί μεγάλο πλήγμα έναντι όλου του Δημοσιογραφικού κόσμου της Κύπρου,  διότι δεν πρέπει να λησμονούμε τις δυσκολίες που πέρασαν οι δημοσιογράφοι στην χώρα μας μέχρι να φτάσουν σε ένα Δημοκρατικό επίπεδο ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης μόλις λίγο μετά από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960. Ας μου επιτραπεί να αναφέρω ότι είναι η πρώτη φορά , που ασκήθηκε εναντίον του εντολέα μας αγωγή για δυσφήμιση στα 40 και πλέον χρόνια του στον χώρο της μάχιμης δημοσιογραφίας και μάλιστα από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου, πράγμα το οποίο ουδέποτε έπραξε ο προκάτοχός του , κύριος Χρυσόστομος Β’,  εναντίον λειτουργών του Τύπου και των Μέσων Γενικής Ενημερώσεως.

Είμαι βέβαιος ότι οι δικηγόροι του Αρχιεπισκόπου θα τον έχουν ενημερώσει ότι, όταν κάποιος καταχωρεί μια αβάσιμη αγωγή εις βάρος ενός που έχει δίκαιο, θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη αργά ή γρήγορα.

Καλώ τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι την Δευτέρα 1/07/2024 να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει επίσημα τα περί έγγραφης συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαία  που έλαβαν χώρα πριν τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές κατά το έτος 2022.

Λάρνακα την 28η Ιουνίου 2024

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Πάρις Λοίζου

Δικηγόρος”

Share this post