Ο Χριστοδουλίδης καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων κατά της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου

Ο Χριστοδουλίδης καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων κατά της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας , Νίκος Χριστοδουλίδης, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων στη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση  “ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα σε δημοκρατικό κράτος”.

Προστίθεται ότι η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση του περιστατικού “και αναμένουμε πολύ σύντομα να υπάρξει αποτέλεσμα”.

Οι  κουκολοφόροι εισέβαλαν χθες βράδυ σε αίθουσα του κτιρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ, στη διάρκεια εκδήλωσης, που οργάνωσε η φοιτητική ένωση σε συνεργασία με την οργάνωση Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου.

Οκτώ εώς δέκα, κουκουλοφόροι ψέκασαν με πυροσβεστήρα παρευρισκόμενους, φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα και προκάλεσαν ζημιές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε άμεση αντίδραση από τους παρευρισκόμενους φοιτητές, δημιουργήθηκε ένταση και περιορισμένα επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκε ελαφρά φοιτητής.

Στον χώρο κλήθηκαν περίπολα της Αστυνομίας Λεμεσού, που διεξάγουν έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

Τα επεισόδια καταδίκασε, με ανάρτηση του στο Τουίτερ, ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Ζαφείρης, τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο θα σταθεί δίπλα στη φοιτητική ένωση και θα κάνει βήματα μπροστά διασφαλίζοντας την ισότητα και πολυμορφία της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ τονίζει ότι αναμένει την τιμωρία των δραστών και αναμένει από την Αστυνομία και την Επίτροπο Διοικήσεως να συνδράμουν άμεσα για την εξάλειψη τέτοιων αδιανόητων περιστατικών.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα, ανέφερε ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, τιμωρητέες και θλιβερές.

Share this post