Ο Χρ. Πισσαρίδης μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Ο Χρ. Πισσαρίδης μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη δημόσια συνεδρία της την Τρίτη, 8 Μαίου, υποδέχθηκε ως νέο μέλος της τον Ακαδημαϊκό κ. Χριστόφορο Πισσαρίδη, κάτοχο Βραβείου Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών και καθηγητή της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου.

Τον Κύπριο νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη και νέο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών προσφώνησε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Αντώνιος Ν. Κουνάδης.

Στη συνέχεια, ο Ακαδημαϊκός κ. Λουκάς Παπαδήμος παρουσίασε την προσωπικότητα και το έργο του κ.Χριστόφορου Πισσαρίδη.

Στην ομιλία του ο κ.Λουκάς Παπαδήμος εξήρε τη συμβολή του νομπελίστα οικονομολόγου στην Οικονομική Επιστήμη και Πολιτική, καθώς επίσης το ερευνητικό και συγγραφικό έργο του Χριστόφορου Πισσαρίδη το οποίο χαρακτήρισε εκτενέστατο και εξαιρετικά σημαντικό.

Ο Ακαδημαϊκός κ. Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε εκτενώς στην πανεπιστημιακή σταδιοδρομία του νομπελίστα οικονομολόγου και στις κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις του κ. Πισσαρίδη.

«Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης είναι ένας εξέχων επιστήμων που με το πρωτότυπο και ουσιώδες ερευνητικό και συγγραφικό έργο του έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του κύριου θεωρητικού προτύπου που χρησιμοποιείται ευρέως για την μακροοικονομική ανάλυση της αγοράς εργασίας», είπε ο κ. Παπαδήμος και συμπλήρωσε:

«Το θεωρητικό αυτό πλαίσιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής και την επιλογή των κατάλληλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που συντελούν στην αύξηση της απασχόλησης και την επίτευξη ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης. Συνολικά, οι ακαδημαϊκές και λοιπές επαγγελματικές του δραστηριότητες τον έχουν αναδείξει ως κορυφαίο διεθνώς αναγνωρισμένο οικονομολόγο».

Ακολούθησε ομιλία του κ. Χριστόφορου Πισσαρίδη, με θέμα: «Η αγορά εργασίας στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Αθηνών “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

Share this post