Ο Αθηνών Ιερώνυμος καταδίκασε τις επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων

Ο Αθηνών Ιερώνυμος καταδίκασε τις επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έσπευσε να καταδικάσει τις “επιθέσεις” ιερέων και πιστών σε πολιτικά πρόσωπα εντός της εκκλησίας και υπογραμμίζει πως «η εκκλησία είναι αγάπη».

Η καταδίκη του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας έρχεται λίγες ώρες μετά τα γεγονότα λεκτικής και σωματικής βίας που εκδηλώθηκαν εις βάρος πολιτικών προσώπων στο εσωτερικό ναών. 

 Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς, ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. «Η εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή», επεσήμανε.

Πρόσθεσε δε, «Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Δεύτερο κρούσμα με επίθεση εναντίον βουλευτή της ΝΔ σημειώθηκε  χθες Κυριακή (21 Απριλίου 2024). Πιο συγκεκριμένα μετά το χαστούκι, που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη, από μία γυναίκα, στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, υπήρξε ένα δεύτερο περιστατικό. Αυτή τη φορά στην Πάτρα, όπου σημειώθηκε επίθεση εναντίον της υφυπουργού Υποδομών Χριστίνας Αλεξοπούλου. 
Η υφυπουργός διακρίνεται πίσω από τους δύο Ιεράρχες
 Ὀλα κυλούσαν ομαλά στο Τρισάγιο και στη Λιτανευτική πορεία στη μνήμη των πατρινών θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας, όταν στο τέλος ο πατέρας Αθανάσιος του Απόστολου Παύλου, προσπάθησε να προκαλέσει ένταση στο μνημείο των Ταμπαχάνων. 
Ο ιερέας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών επιτέθηκε λεκτικά στην κυρία Αλεξοπούλου χρησιμοποιώντας έντονο ύφος, αφορισμούς κατάρες. 
Το ίδιο πήγαν να πράξουν και λιγοστά πρόσωπα, μικρής ηλικίας, που έχουν σχέση με την Εκκλησία. Η κυρία Αλεξοπούλου κατάφερε να αποχωρήσει από την πλατεία Ταμπαχάνων, έχοντας στο πλευρό της τον αδερφό του Δεσπότη που την πήρε από το χέρι και στην κυριολεξία την έσωσε από τον μαινόμενο κόσμο που κατευθυνόταν προς το μέρος της. Το περιστατικό επιβεβαίωσε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η ίδια η Χριστίνα Αλεξοπούλου, χωρίς όμως να δώσει διάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας Αθανάσιος είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του.

 

Share this post