Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην διαδικτυακή Σύναξη των Ιερέων νεότητος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην διαδικτυακή Σύναξη των Ιερέων νεότητος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα  η διαδικτυακή Σύναξη των Ιερέων νεότητος καθώς και των υπευθύνων Ιερέων για την ποιμαντική της οικογένειας όλων των ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η πανδημία, αλλά και οι νέες συνθήκες ζωής έχουν αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας. Αναφέρθηκε στους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας των νέων ανθρώπων και σημείωσε ότι η κατήχηση πρέπει να έχει μία επέκταση, να μην είναι μόνο θεωρητική διδασκαλία. Επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχουν δραστηριότητες, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, αλλά και να υπάρξει επιστροφή στην φύση.

Μίλησε, ακόμη, για τις εγκαταστάσεις που ετοιμάζονται στον χώρο που βρίσκονται οι κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα, όπου θα μπορούν, καθόλη την διάρκεια του έτους, τα παιδιά της πόλης να βρίσκονται εκεί και να ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες στην φύση. Κάτι το οποίο θα ενισχύσει την ανάπτυξη της προσωπικής επικοινωνίας, αλλά και θα καλλιεργήσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε την δυσκολία να παιδαγωγείς παιδιά και προσέθεσε ότι χρειάζεται επιμόρφωση κάνοντας αναφορά στην ποιμαντική της οικογένειας.

Στην συνέχεια οι ιερείς αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς και ενημερώθηκαν για ό,τι νεότερο αφορά στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες για την κατήχηση και γενικότερα για την ποιμαντική της νεότητας και της οικογένειας.

Παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, ο οποίος συντόνιζε την συζήτηση, και ο Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης.

Πληροφορίες (Εκκλησία Ελλάδος- Μάκης Αδαμόπουλος)

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

Share this post