Ο Αρχιεπίσκοπος αποχαιρέτησε τον Μιχαλάκη Λεπτό

Ο Αρχιεπίσκοπος αποχαιρέτησε τον Μιχαλάκη Λεπτό

Την ευχή  ο Θεός να  κατατάξει τον Μιχαλάκη Λεπτό στην χώρα των ζώντων και η γη τής Πάφου, που τόσο αγάπησε στην ζωή του, να τον ξεκουράσει από τους πολλούς κόπους, που κατέβαλε στην ζωή του, εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’. 

Γραπτή ανακοίνωση αναφέρει:

“Το άγγελμα τού θανάτου τού φίλου Μιχαλάκη Λεπτού πολύ με στενοχώρεσε, διότι τις τελευταίες ημέρες, οπότε πληροφορήθηκα ότι η κατάσταση τής υγείας του είχε επιδεινωθεί, ζήτησα να τον επισκεφθώ, όμως ο ιατρός του μού είπε ότι ήταν εντελώς αδύνατον. Με ενημέρωσε ότι η εικόνα τής υγείας του ήταν σταθερή και μόνον αν καλυτερεύσει θα μπορούσα να τον δω. Μετά από τρεις ημέρες, ο μεγάλος υιός του, Γιώργος, με πληροφόρησε ότι ο Μιχαλάκης μας, μάς έφυγε.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος από πάσης απόψεως. Όχι μόνο καλός αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός, αλλ’ ακόμη και στο εθνικό θέμα είχε πολύ σωστές απόψεις κι έβλεπε από εθνικής απόψεως, πολύ μακρυά. Οσάκις συναντιόμασταν, μιλούσαμε και για το εθνικό θέμα και ομολογώ ότι σαγηνευόμουν από τις ωραίες και πρωτοποριακές απόψεις τού φίλου μου, του Μιχαλάκη Λεπτού.

Από το 1977, οπότε γνωριστήκαμε, όντας εγώ ηγούμενος τής Μονής τού Αγίου Νεοφύτου, μου ζήτησε μερικές περιοχές προκειμένου να τις αναπτύξει τουριστικά προς όφελος όλης τής επαρχίας Πάφου. Του είπα σχετικά: «Μιχαλάκη, θα σου δώσω ό,τι θες και φθηνά, το μόνον που θέλω από σένα είναι να κάνεις σωστή επένδυση, διότι με ενδιαφέρει η Πάφος να αναπτυχθεί τουριστικά, διότι μόνον σε αυτόν τον τομέα και στη γεωργία, είναι οι δύο τομείς στους οποίους η επαρχία μας μπορεί να ανατπυχθεί και θα σου χρωστά στο μέλλον πολλές χάρες. Αν είναι αυτό που ζητάς, σε διαβεβαιώ ότι θα το πράξω με πολλή αγάπη. Έχω ακούσει για τις επιτυχίες σου, σε εμπιστεύομαι και θα σταθώ δίπλα σου». Μου απάντησε ευθέως ότι «Κι εγώ θα σε ευχαριστήσω και θα μείνεις ικανοποιημένος και με τη συνεργασία μαζί σου θα αξιοποιήσουμε την Πάφο. Η επιθυμία σου θα γίνει πραγματικότητα». Κι όντως έγινε. Έδωσε όλο τον καλό εαυτό του και παραμείναμε φίλοι και καλοί συνεργάτες μέχρι σήμερα.

Η πόλη και η επαρχία τής Πάφου, τού χρωστά πολλά. Η σημερινή εικόνα τής επαρχίας, με τον οικοδομικό οργασμό που επέφερε ο οξύνους φίλος Μιχαλάκης Λεπτός, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, τα ξενοδοχεία και το γεγονός ότι η Πάφος καθιερώθηκε ως τουριστική επαρχία, το οφείλει στον αείμνηστο φίλο Μιχαλάκη Λεπτό, στην άξια σύζυγό του και τα ίσης εργατικότητας με τον πατέρα τους παιδιά του, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν την ίδια προσφορά με τον πατέρα τους.

Ο Θεός να τον κατατάξει στην χώρα των ζώντων και η γη τής Πάφου, που τόσο αγάπησε στην ζωή του, να τον ξεκουράσει από τους πολλούς κόπους που κατέβαλε στην ζωή του”. 

 

Share this post