Ο Αναστασιάδης εξηγεί την πρόταση για το Σύνταγμα του 1960

Ο Αναστασιάδης εξηγεί την πρόταση για το Σύνταγμα του 1960

Τι είπε για προεδρικές και Αβέρωφ. – “Ο Μητροπολίτης Μόρφου μπορεί να ησθένησε και να ζει, αλλά κάποιοι άλλοι των χριστιανών, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, άφησαν πίσω τους ορφανά, δυστυχία και αυτό έπρεπε να τον απασχολεί”.

Ουσία και όχι σχήμα λόγου,ενέχει η πρόταση-απάντηση-πρόκληση προς τον Ερσίν Τατάρ για το σύνταγμα του `60, ξεκαθαρίζει μια και καλή ο πρόεδρος  Αναστασιάδης .
Σε συνέντευξή του στο OMEGA , στους Μιχάλη Παυλίδη και Σωτήρη Παρούτη, που μεταδόθηκε χθες βράδυ εξήγησε το σκεπτικό της απάντησης από τη μία στην επιλεκτική επίκληση του τ/κ ηγέτη στα δικαιώματα που εκπηγάζουν από τις συνθήκες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με παράλληλες αναφορές σε ε/κ, αλλά ιδιαίτερα της πρότασης.

Επίσης, αποκάλυψε  πως η νέα αποστολή Λουτ, η οποία θα προετοίμαζε το έδαφος για μια κοινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, προσέκρουσε στην άρνηση του τ/κ διαπραγματευτή Έλγκουν Όλγκουν να διαβουλεφθεί με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει έδαφος για διάλογο.

ΒΑΡΩΣΙΩΤΕΣ…ΥΠΟΜΟΝΗ

Με την Τουρκική πλευρά να μην δείχνει διάθεση υποχώρησης από την απόφαση για άνοιγμα των Βαρωσίων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης συστείνει… υπομονή στους ιδιοκτήτες περιουσιών, εξηγώντας τον κίνδυνο μαζικών προσφυγών.

Προεδρικές εκλογές: Σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΗΣΥ προτεραιότητα έχει ο πρόεδρος του κόμματος

Πρέπει να γνωρίζεις πότε μπαίνεις στην πολιτική και πότε αποχωρείς, τόνισε ανάμεσα σε άλλα χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην αποκλειστική συνέντευξη του στο OMEGA.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι δεν θα είναι υποψήφιος το 2023, ενώ όσο αφορά τον ΔΗΣΥ, επισήμανε πως με βάση και το καταστατικό του κόμματος τον πρώτο λόγο τον έχει ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Γνωρίζω καλά ότι θα γίνουν το Φεβρουάριο  του 2023. Εκείνο που εξίσου καλά γνωρίζω είναι πως δεν θα είμαι υποψήφιος για να σχολιάσω αν θα τις κερδίσω ή θα τις χάσω», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είπε είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί. Όμως καταστατικά ο Πρόεδρος του κόμματος  έχει προτεραιότητα.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη:

“Ο Μητροπολίτης Μόρφου μπορεί να ησθένησε και να ζει, αλλά κάποιοι άλλοι των χριστιανών, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, άφησαν πίσω τους ορφανά, δυστυχία και αυτό έπρεπε να τον απασχολεί”.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση με την μετάλλαξη του κορονοϊού.  «Είναι αρκούντως ανησυχητική η κατάσταση, ιδιαίτερα με τη μετάλλαξη “M” η οποία έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι και πολύ πιο εύκολα διαδίδεται και πολύ πιο σοβαρά οι νοσούντες ή προσβαλλώμενοι από τη μετάλλαξη. Η ανησυχία η μεγαλύτερη είναι να μην υπάρξει νέα μετάλλαξη, την οποία να μην καλύπτουν τα εμβόλια τα οποία έχουν ανακαλυφθεί», είπε και κάλεσε τους  πολίτες, ιδιαίτερα αυτούς, που ακόμη δεν εμβολιάστηκαν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 Οι τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου το τελευταίο διάστημα γύρω από το θέμα του κορονοϊού ενόχλησαν  τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ανέφερε  πως είναι αδιανόητο να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και πως τα όσα προβάλλονται καθίστανται επικίνδυνα για τους πολίτες.

«Πέραν του αστείου των επιχειρημάτων και των ισχυρισμών είναι και επικίδνυνα πραγματικά για τον υπόλοιπο κόσμο, για το εκλλησίασμα . Διότι ο Μητροπολίτης Μόρφου μπορεί να ησθένησε και να ζει, αλλά κάποιοι άλλοι των χριστιανών, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, άφησαν πίσω τους ορφανά, δυστυχία και αυτό έπρεπε να τον απασχολεί», τόνισε  ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σχετικά δήλωσε  πως θα θέσει το θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, την προσεχή Πέμπτη, για να απευθύνει, όπως είπε, έκκληση ώστε να γίνει συνειδητό ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο υγειονομικό φαινόμενο, που άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς και ο κίνδυνος ακόμα είναι υπαρκτός.

 

 

Share this post