Ντίνος Λόρδος : Η Κύπρος είναι ένας απαράμιλλος τόπος με μοναδική ιστορία και πανάρχαιες ρίζες. Πρέπει όλοι να την αγαπούμε!

Ντίνος Λόρδος : Η Κύπρος είναι ένας απαράμιλλος τόπος με μοναδική ιστορία και πανάρχαιες ρίζες. Πρέπει όλοι να την αγαπούμε!

“Είναι δύσκολο να λυθεί το Κυπριακό, αν εμείς οι ίδιοι δεν το θέλουμε. Συνεχίζω να βλέπω μια μυωπική προσέγγιση του μέλλοντος του τόπου από σημαντικά τμήματα της κοινωνίας μας. Αυτή η απουσία οράματος, το έλλειμμα καθαρής σκέψης, θα μας κοστίσει ακριβά…Κυρίως όμως το Κυπριακό χάθηκε το 1978, όταν αρνηθήκαμε το αμερικανοβρετανοκαναδικό σχέδιο και τσιμεντώθηκε το 2004 με το «όχι» στο Δημοψήφισμα”. Αυτή είναι η εκτίμηση του Κωνσταντίνου Λόρδου, ο οποίος ήταν μεταξύ των ιδρυτικών στελεχών του ΔΥΣΥ και διετέλεσε μέλος του Π.Γ. και βουλευτής του κόμματος.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα της Κύπρου “Η Καθημερινή” ο κ. Λόρδος εκφράζει τον φόβο  πως ο ΔΗΣΥ μοιάζει αβέβαιος. “Δεν έχασε ο ΔΗΣΥ τον δρόμο, τον έχασαν οι κακές επιλογές που του επιβλήθηκαν, η έλλειψη προσήλωσης σε αρχές και η υιοθέτηση του λαϊκισμού. Όλα αυτά είναι οι εχθροί της αξιοκρατίας, και της προόδου”, επισημαίνει . Κυρίως όμως το Κυπριακό χάθηκε το 1978, όταν αρνηθήκαμε το αμερικανοβρετανοκαναδικό σχέδιο και τσιμεντώθηκε το 2004 με το «όχι» στο Δημοψήφισμα.

Κωνσταντίνος Λόρδος στην «Κ»: Eτσι ιδρύθηκε ο Συναγερμός, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.com.cy

 

Share this post