Νευροπάθεια σε ασθενείς με ευαισθησία στη γλουτένη

Νευροπάθεια σε ασθενείς με ευαισθησία στη γλουτένη

Ακούστε τις συζητήσεις με τους ακαδημαϊκούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου  από το κινητό ή τον υπολογιστή σας

Το 15ο επεισόδιο της σειράς #ScienceTalks του Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματεύεται το θέμα της πολυνευροπάθειας. Ο Δρ Παναγιώτης Ζης, Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος ειδικεύεται στην Κλινική Νευροφυσιολογία του Περιφερικού Νευρικού Συστήματος, μας εξηγεί, μεταξύ άλλων, τι είναι η πολυνευροπάθεια, ποια είναι τα αίτια εκδήλωσής της και ποια τα συμπτώματα.

 

Η ευαισθησία στη γλουτένη είναι μια διαταραχή, από την οποία τα τελευταία χρόνια παραπονούνται ότι πάσχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι ποσοστό έως και 6% του γενικού πληθυσμού έχει αυτήν την ευαισθησία. Ο Δρ Ζης εξηγεί πώς συνδέεται η ευαισθησία στη γλουτένη με την περιφερική νευροπάθεια και τι μελετά το ερευνητικό του πρόγραμμα με τίτλο «Χρόνιος πόνος και περιφερική νευροπάθεια σε ασθενείς με ευαισθησία στη γλουτένη».

Για να ακούσετε το επεισόδιο με τον Επίκουρο Καθηγητή Παναγιώτη Ζη επισκεφτείτε τη σελίδα https://anchor.fm/ucy-science-talks

 

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δημιούργησε τη νέα σειρά podcast με τον τίτλο #ScienceTalks με στόχο να συστήσει στο κοινό τους ερευνητές του ιδρύματος και να συνδέσει την επιστήμη και την κοινωνία, με την παρουσίαση εκλαϊκευμένων επιστημονικών θεμάτων.

 

Δημιουργός της σειράς είναι η Μαρίζα Λαμπίρη, Επικεφαλής του Γραφείου Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι ακροατές μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] για σχόλια και εισηγήσεις θεμάτων που θα επιθυμούσαν να καλυφθούν στις εκπομπές.

 

Share this post