Νέος Ηγούμενος Σταυροβουνίου ο ιερομόναχος Διονύσιος

Νέος Ηγούμενος Σταυροβουνίου ο ιερομόναχος Διονύσιος

Μνημόσυνο γέροντα Αθανασίου – Εκλογή Νέου Ηγουμένου Ι.Μ. Σταυροβουνίου
Σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου, Νεκτάριος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, όπου τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Αθανασίου.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του γέροντα.
Στην συνέχεια ακολούθησε η  τράπεζα και μετά την   αποχώρηση των προσκυνητών ο Πανιερώτατος και οι Πατέρες της αδελφότητας μετέβησαν στο Καθολικό της Μονής για τη διαδικασία της εκλογής νέου Ηγουμένου. Νέος Ηγούμενος της Μονής εξελέγη ο ιερομόναχος Διονύσιος. Η ενθρόνιση του εψηφισμένου Ηγουμένου θα γίνει την Κυριακή, 7 Μαρτίου, μετά την Θεία Λειτουργία.
                                                                              Ο εψηφισμένος   Ηγούμενος Σταυροβουνίου Διονύσιος , μετά την εκλογή του, με τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο
Ο κ. Παναγιώτης Τελεβάντος, ο οποίος συνδέεται πνευματικά με την Μονή, σημειώνει στην ιστοσελίδα του PANAYIOTIS TELEVANTOS :

“H εκλογή του π. Διονύσιου διασφαλίζει απόλυτα ότι η πορεία της Ι. Μ. Σταυροβουνίου θα συνεχιστεί στα χνάρια της παρακαταθήκης, που κληροδότησε στην αδελφότητα της Μονής, ο μ. Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος και όλοι οι προ αυτόν πατέρες της ασκητικής Μονής Σταυροβουνίου.

Η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, για περισσότερα από 120 χρόνια, είναι η Ακρόπολη της Ορθοδοξίας στην Κύπρο, επειδή είναι το πιο ασκητικό μοναστήρι, που πρόσφερε και προσφέρει ανυπολόγιστες υπηρεσίες στην Εκκλησία της Κύπρου.

Ταυτόχρονα η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου είναι η πιο Ομολογιακή Μονή της Εκκλησίας της Κύπρου που πολεμά με τα λόγια, τα έργα και ενίοτε με την σιωπή της, τον Οικουμενισμό, τους νεωτερισμούς και την εκκοσμίκευση”.

Share this post