Νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου

Νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου

Κυκλοφορεί άπό τις εκδόσεις «Θεομόρφου» της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου* το νέο βιβλίο του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου «Χωρίς να σταυρωθούμε, δεν θα αναστηθούμε, δεν θα δοξασθούμε».

Η παρούσα έκδοση αποτελείται από 240 σελίδες και διανθίζεται από ωραίες τετράχρωμες εικόνες, σχετικές με τα κείμενα. τα περιεχόμενα κείμενα : Πρόλογος, η χρονιά του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, «Άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς», Από το παρά φύσιν στη μετάνοια, η μεγάλη αμαρτία της Ευρώπης, τα αποθέματα της υπομονής, ο χριστιανός στην εποχή μας «σημείον αντιλεγόμενον» δι ευχών των αγίων Πατέρων ημών, η ταπείνωση οδηγεί στη Δόξα, Ήρθε η εποχή που όλα θα ταπεινωθούν, ο Χριστός διψά να διψάτε!, «η γαρ δύναμίς μου εν ασθένεια τελειούται», Εξομολόγοι πολλοί, πνευματικοί λίγοι, Πνεύμα Άγιο, Πνεύμα της αληθείας καθάρισόν με!, Χωρίς να σταυρωθούμε, δεν θα αναστηθούμε, δεν θα δοξασθούμε, Άραγε πιστεύουμε εις την Άνω ζωή ; οι πέντε αισθήσεις της ψυχής, αχ, ειρήνη που να σε βρω ; το μεγάλο αμάρτημα της εποχής μας, τα τρία-τέσσερα απαραίτητα αυτήν την περίοδο, η ταπείνωση του Θεού Πατρός, «Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν», Επίλογος, Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
Στη συνέχεια παρατίθεται  απόσπασμα από τον Πρόλογο του βιβλίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεόφυτου.

“Ήλθε η εποχή που όλα θα ταπεινωθούν και θα ταπεινωθούν για να σταυρωθούν, να αναστηθούν και να δοξαστούν ξανά Ορθόδοξα σε όλη τη γη. Καθότι δεν έχουμε «εθνικό η κρατικό» Θεό, αλλά τον Τρισάγιο Θεό, Θεό του σύμπαντος κόσμου που θέλει η αποστολική πίστη των Ορθοδόξων στις μέρες μας, να δοκιμάσει την πίστη και την ολιγοπιστία όλων μας, ηγετών και λαού! Γιατί ο Χριστός χρειάζεται τους δικούς του ανθρώπους τώρα, για να φτιάξει «το καινούργιο πλήρωμα του σκάφους του» έλεγε ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. ποιο είναι το σκάφος του Χριστού ; Είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό είναι το σκάφος του Χριστού. και αποφάσισε ο Χριστός να καθαρίσει το πλήρωμα του σκάφους του, το οποίο δεν είσαστε μόνο εσείς οι απλοί Χριστιανοί, αλλά και οι παπάδες, οι δεσποτάδες, οι πατριάρχες και οι κυβερνήτες. Τώρα θα δώσουμε εξετάσεις όλοι. Εμείς με Πνεύμα Άγιο, Πνεύμα της Αληθείας, να αγωνιζόμαστε να καθαρίσουμε τον εαυτό μας δια της μετανοίας, για να περάσουμε από το παρά φύσιν στο κατά φύσιν και να φτάσουμε στο υπέρ φύσιν που θέλει η Ορθόδοξη Εκκλησία να μας δώσει, όχι μόνο σ εμάς αλλά και σε όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους Ευρωπαίους και μη. Διότι η μία και μοναδική αλήθεια της Ορθοδόξου πίστεως είναι αυτή που ελευθερώνει τον άνθρωπο από την αμαρτία, από την πλάνη, από τον θάνατο και τον διάβολο και επειδή αγαπούμε τον άνθρωπο και όχι την αμαρτία, αγαπούμε και την Ευρώπη όσο και αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν! η ελευθερία από την αμαρτία του αθεϊσμού της Ευρώπης, θα βοηθήσει όλον τον κόσμο, και αυτή θα επέλθει μέσα από την αναλαμπή της Ορθοδοξίας που έρχεται μετά τα γεγονότα, τα πονεμένα και παιδαγωγικά, τα οποία ζούμε και θα ζήσουμε”.

*Πηγή: Ανακοίνωση Ι.Μ. Μόρφου

Share this post