Νεκταρία Αναστασιάδου: A Recipe for Daphne (Μια συνταγή για τη Δάφνη)

Νεκταρία Αναστασιάδου: A Recipe for Daphne (Μια συνταγή για τη Δάφνη)

Διαδικτυακή παρουσίαση του μυθιστορήματος από τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών Ουάσιγκτον

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών της ευρύτερης περιοχής  της Ουάσινγκτον  παρουσιάζει απόψε (11:00 am  EST) διαδικτυάκα το βιβλίο A Recipe for Daphne (Μια συνταγή για τη Δάφνη) και  την συγγραφέα του Νεκταρία Αναστασιάδου. 

Το μυθιστόρημα A Recipe for Daphne της Νεκταρίας Αναστασιάδου κυκλοφορεί για πρώτη φορά σήμερα στην Τουρκία και από αρχές 2021 θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Το 2019 η Αναστασιάδου κέρδισε το πρώτο βραβείο στον «Ζωγράφειο Αγώνα», λογοτεχνικό διαγωνισμό που θεσμοθετήθηκε στην Πόλη από τον 19ο αιώνα. Ένα από τα διηγήματά της περιλαμβάνεται στο New Rivers Press American Fiction Anthology (Φθινόπωρο 2019). Έλαβε εύφημη μνεία στον διαγωνισμό διηγήματος 2015 του περιοδικού Ruminate και στον διαγωνισμό νέων συγγραφέων του περιοδικού Glimmertrain (Μάιος-Ιούνιος 2017). Λογοτεχνικά κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο. Αυτό το διάστημα η Αναστασιάδου εργάζεται πάνω στο διήγημα «Στα Πόδια της Αιώνιας Άνοιξης», με το οποίο διακρίθηκε στον Ζωγράφειο Αγώνα, αναπτύσσοντάς το σε μυθιστόρημα. 

Πάνω η συγγραφέας και κάτω με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την παρουσίαση του βιβλίου της στο Νιχώρι του Βοασπόρου

Το 2019, η Νεκταρία Αναστασιάδου κέρδισε το πρώτο βραβείο στον «Ζωγράφειο Αγώνα», λογοτεχνικό διαγωνισμό που θεσμοθετήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον 19ο αιώνα (Κριτική Επιτροπή: Κατρίν Βελισσάρη, τ. Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Βιβλίου·

Θανάσης Βαλτινός, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών· Θέμης Πάνου, Ηθοποιός, Συγγραφέας· Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Συγγραφέας· Κατερίνα Σχινά, Δημοσιογράφος, Κριτικός Λογοτεχνίας, Μεταφράστρια).

Το μυθιστόρημα A Recipe for Daphne της Αναστασιάδου εκδόθηκε από τον οίκο American University in Cairo Press το 2021.

 

Αυτό το διάστημα η Αναστασιάδου εργάζεται πάνω στο διήγημα «Στα Πόδια της Αιώνιας Άνοιξης», με το οποίο διακρίθηκε στον Ζωγράφειο Αγώνα, αναπτύσσοντάς το σε μυθιστόρημα. Ένα από τα διηγήματά της περιλαμβάνεται στο New Rivers Press American Fiction Anthology (Φθινόπωρο 2019). Έλαβε εύφημη μνεία στον διαγωνισμό διηγήματος 2015 του περιοδικού Ruminate και στον διαγωνισμό νέων συγγραφέων του περιοδικού Glimmertrain (Μάιος-Ιούνιος 2017). Λογοτεχνικά δημοσιεύματά της έχουν φιλοξενηθεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο.

Η Αναστασιάδου ζει στην Πόλη. Μιλά ελληνικά, τουρκικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά. Γράφει στα ελληνικά και στα αγγλικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post