Νεκρός ο Τ/κ που τοποθέτησε τη σημαία της “ΤΔΒΚ” στην Ανταρκτική

Νεκρός ο Τ/κ που τοποθέτησε τη σημαία της “ΤΔΒΚ” στην Ανταρκτική

Σκοτώθηκε στο όρος Vinson , όπου  παρασύρθηκε από χιονοστοιβάδα.

Νεκρός εντοπίστηκε ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης, Μπιρκάν Ουζούν ο οποίος τοποθέτησε την σημαία της “ΤΔΒΚ”  στο όρος Vinson, το ψηλότερο σημείο της Ανταρκτικής, που φτάνει στις 4,892 μέτρα. Όπως μεταδίδουν Τ/κ ΜΜΕ, ο 28χρονος σκοτώθηκε, αφού παρασύρθηκε από χιονοστοιβάδα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέροντας τα εξής: «Ο Μπιρκάν μας, ο οποίος αφοσιώθηκε στη χώρα και το έθνος του με αγάπη, θα ζει πάντα σε ένα ξεχωριστό μέρος της καρδιάς μας». 

 

Ο 28χρονος Μπιρκάν Ουζούν, ο οποίος γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου και εργαζόταν ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε εταιρεία στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι στόχος του είναι να αναρριχηθεί στα ψηλότερα σημεία και των εφτά ηπείρων.

«Είναι ένα συναίσθημα που προκαλεί πολλή περηφάνια το να μπορείς να κυματίζεις στην ψηλότερη κορυφή τη σημαία της τδβκ, θέλησα να ευχαριστήσω τη χώρα που μεγάλωσα», είπε ο Ουζούν αναφερόμενος στην “ΤΔΒΚ” . Η αναρρίχηση στην κορυφή του όρους Vinson στην Ανταρκτική αποτελεί το πέμπτο σκέλος του σχεδίου, το οποίο ονόμασε «Εφτά Κορυφές», πρόσθεσε.

Αναρριχήθηκε στο βουνό με μια πενταμελή ομάδα, ανέφερε λέγοντας ότι όταν μιλά για το ψευδοκράτος θέλει να δώσει το μήνυμα ότι έζησαν χρόνια κάτω από εμπάργκο, όμως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα όταν θέσουν στόχους.

«Δεν μπορούν να το εμποδίσουν αυτό τα εμπάργκο Όπου κοιτάξετε στον κόσμο μπορείτε να δείτε επιτυχημένους Τουρκοκύπριους. Ο κόσμος μπορεί να μη το ξέρει αυτό, όμως θα το μάθει. Συνεχίζουμε να προωθούμε τη χώρα μας σιγά σιγά με τις επιτυχίες μας και είμαι ευτυχισμένος και περήφανος που συμβάλλω και εγώ σε αυτό», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Share this post