Νέα θεραπεία, η οποία είναι ικανή να εξουδετερώνει καρκινικούς όγκους από το κεφάλι και το λαιμό, αναπτύσσεται στην Βρετανία

Νέα θεραπεία, η οποία είναι ικανή να εξουδετερώνει καρκινικούς όγκους από το κεφάλι και το λαιμό, αναπτύσσεται στην Βρετανία

Νέα θεραπεία, η οποία είναι ικανή να εξουδετερώνει καρκινικούς όγκους από το κεφάλι και το λαιμό, αναπτύσσεται στην Βρετανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Γίνεται αναφορά σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της νόσου, και σώθηκαν χάρη σε συγκεκριμένο συνδυασμό φαρμάκων.

Η δοκιμή του κοκτέιλ ανοσο-θεραπευτικών φαρμάκων, έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Καρκινικών Ερευνών και του νοσοκομείου Royal Marsden του Λονδίνου.

Τα φάρμακα ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, κατά τρόπο που εξουδετερώνονται τα καρκινικά κύτταρα.

Στην τελική κλινική δοκιμή συμμετείχαν χίλιοι ασθενείς με καρκίνο στο κεφάλι ή στο λαιμό.  

Αν και τα αποτελέσματα θεωρούνται ακόμα πρώιμα και στατιστικά αβέβαια, χαρακτηρίζονται σημαντικά και ενθαρρυντικά, καθότι δείχνουν πως ασθενείς έζησαν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο και μάλιστα, με λιγότερες παρενέργειες συγκριτικά με άλλες θεραπείες.  

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συγκεκριμένο κοκτέιλ φαρμάκων, ενδέχεται να εξελιχθεί σε αποτελεσματικό όπλο στην καταπολέμηση και άλλων μορφών καρκίνου.

ΠΗΓΗ : ΡΙΚ

Share this post