Νέα όψη στο Οβάλ γραφείο του Μπάιντεν

Νέα όψη στο Οβάλ γραφείο του Μπάιντεν

Μαζί με τον Τράμπ έφυγε και οι ποτομές του  Ουίνστον Τσόρτσιλ και πρώην προέδρου Άντριου Τζάκσον

Με τη δική του αισθητική ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, διακόσμησε το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, στο οποίο θα εργάζεται. Το μόνο  που δεν άλλαξε , είναι το έπιπλο του γραφείου, που θα χρησιμοποιεί. Γνωστό και ως Resolute Desk, επειδή κατασκευάστηκε από βελανιδιά. Χρησιμοποιήθηκε στο βρετανικό εξερευνητικό πλοίο Αρκτικής HMS Resolute και το χρησιμοποίησαν όλοι οι προκάτοχοι του. 

Οι χρυσές κουρτίνεςντου Τραμπ  αντικαταστάθηκαν από εκείνες, που κρέμονταν επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, και είναι σε πιο σκούρα χρυσή απόχρωση. Ακόμη, από το Οβάλ Γραφείο έχει αφαιρεθεί το πορτρέτο του αμφιλεγόμενου πρώην προέδρου Άντριου Τζάκσον, του πρώτου λαϊκιστή προέδρου της Αμερικής, το οποίο είχε κρεμάσει σε περίοπτη θέση ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αφαίρεσε ξανά την προτομή του Ουίνστον Τσόρτσιλ από το Οβάλ γραφείο, την οποία είχε  επαναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν διαδέχθηκε τον  Μπαράκ Ομπάμα . Μια προτομή του Σέζαρ Τσάβεζ, του ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων, βρίσκεται πλέον ανάμεσα σε μια σειρά οικογενειακών φωτογραφιών πίσω από το γραφείο του νέου προέδρου. Προτομές των Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Ρόζα Παρκς, Ελεανόρ Ρούσβελτ και Ρόμπερτ Φ. Κένεντι έχουν επίσης πάρει τη θέση τους στο Οβάλ Γραφείο, ενώ ένα σκούρο μπλε χαλί έχει αντικαταστήσει το ανοιχτόχρωμο που είχε βάλει ο  Ντόναλντ Τραμπ. 

Επίσης, ένα πορτρέτο του Μπέντζαμιν Φράνκλιν έχει τοποθετηθεί σε έναν κοντινό τοίχο, όπως και ένα πορτρέτο του Φράνκλιν Ρούσβελτ. Πίνακες των αντιπάλων Τόμας Τζέφερσον και πρώην υπουργού Οικονομικών Αλεξάντερ Χάμιλτον έχουν τοποθετηθεί ο ένας κοντά στον άλλον. Όπως και ο Τζορτζ Ουάσινγκτον με τον Αβραάμ Λίνκολν.

*Δείτε τις αλλαγές στους πιο κάτω συνδέσμους

Biden’s new-look Oval Office is a nod to past US leadership – BBC News

 

Winston Churchill bust and the White House – CNNPolitics

Share this post