Ν. Κοτζιάς: Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ

Ν. Κοτζιάς: Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ

Πυρά κατά της ελληνικής κυβέρνησης , την οποία χαρακτήρισε  «κυβέρνηση των υποχωρήσεων, των αδιεξόδων και θεατή των γεγονότων» εξαπέλυσε  ο πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ και πρώην ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με την  συμφωνία Σουηδίας – Φιλανδίας με την Τουρκία.

*Το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

“H κυβέρνηση των υποχωρήσεων, των αδιεξόδων και θεατή των γεγονότων, άφησε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ να προωθήσει στο όνομα και της Ελλάδας, μια κατάπτυστη συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Φιλανδίας, της Σουηδίας και της Τουρκίας, με την οποία εκτουρκίζεται τμήμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Στα πλαίσια του ΝΑΤΟ δέσμευσε δύο χώρες, κράτη μέλη της ΕΕ, να προτάσσουν στην διπλωματία τους «τις ανάγκες ασφάλειας» της Τουρκίας, στις οποίες η τελευταία συμπεριλαμβάνει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και την Κύπρο.

 

ΦΩΤΟ: @trpresidency

Εξασφάλισε στην Τουρκία, χωρίς να του πέφτει λόγος, δύο στηρίγματα εντός της ΕΕ μέσω των οποίων θα υπονομεύεται η ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και η Pesco, η ίδια η συνοχή της ΕΕ. Έδωσε βορά στην Τουρκία τους Κούρδους της περιοχής, έναν λαό σαράντα εκατομμυρίων για τον οποίο έχει καταργηθεί η δημοκρατική αρχή της αυτοδιάθεσης. Οι φιλελεύθερες κοινωνίες σε Σουηδία και Φιλανδία θα πρέπει να ντρέπονται για την συμφωνία των κυβερνήσεών τους με τον Ερντογάν και οι λαοί τους να αντιδράσουν δημοκρατικά.

Η Ελληνική κυβέρνηση που όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε όσα όφειλε να κάνει, παρέδωσε τα ελληνικά συμφέροντα στα χέρια ενός απρόκλητα φιλότουρκου γραφειοκράτη. Εκείνο που πρέπει να κάνει την ύστατη στιγμή, είναι να ζητήσει την παραίτηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ ως όρο αποδοχής των δύο νέων μελών στο ΝΑΤΟ. Εκείνος που θυσιάζει τα συμφέροντα μιας χώρας μέλους για να «διευκολύνει» την ένταξη δύο άλλων, οφείλει να «θυσιάσει» εαυτόν προκειμένου να γίνει αυτή η ένταξη”.

Share this post