Ν. Φιλαδέλφεια: Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα για τους συλληφθέντες

Ν. Φιλαδέλφεια: Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα για τους συλληφθέντες

Δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, πιθανότατα μαχαίρι, που έκοψε το νήμα της ζωής του 29χρονου Μιχάλη

Βαρύτατες κατηγορίες για πράξεις που συνδέονται με την δράση εγκληματικής οργάνωσης απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συνελήφθη Κροάτης σε πούλμαν με φίλαθλους του ΠΑΟ στα Γιάννενα

Νέα Φιλαδέλφεια: Τρεις Ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα – Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων
Η δίωξη που ασκήθηκε στους συνολικά 104 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος.
Στη δίωξη περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη, αδίκημα ωστόσο το οποίο προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.
Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:
*εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)
 
*ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)
 
*έκρηξη (κακούργημα)
 
*κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)
 
και τα πλημμελήματα:
*διατάραξη κοινής ειρήνης
 
*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
 
*φθορά ξένης ιδιοκτησίας
 
*βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )
 
*παράνομη οπλοφορία
 
*οπλοχρησία
 
*κατοχή φωτοβολίδων

Διαβάστε επίσης: 

Οι 104 συλληφθέντες, πλην ενός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, μετήχθησαν με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους.
Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται με έμφαση τόσο στα κινητά των κατηγορουμένων που έχουν κατασχεθεί καθώς και στις εξετάσεις γενετικού υλικού και βίντεο που εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν και τον δράστη της άγριας δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της υπόθεσης ,μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, πιθανότατα μαχαίρι, που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη. Ωστόσο έχουν εντοπιστεί άλλα μαχαίρια που εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Share this post