Ν. Χριστοδουλίδης: Τα τετράμηνα όντως δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους

Ν. Χριστοδουλίδης: Τα τετράμηνα όντως δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους

Τα τετράμηνα, με νομοθετική ρύθμιση από τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να καταργηθούν, δήλωσε ο πρόεδρος Ν. Χριστοδουλίδης. 

Μιλώντας  στους δημοσιογράφους, κατά την σημερινή επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης, στον Στρόβολο, ο πρόεδρος ρωτήθηκε για το θέμα των τετραμήνων.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ακούω και την κριτική που γίνεται. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι έχει τελειώσει η προεκλογική εκστρατεία και πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα”, ανέφερε και σημείωσε: “Τα τετράμηνα όντως δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους, οι στόχοι ήταν πολύ συγκεκριμένοι, δεν έχουν επιτευχθεί και έχω μιλήσει με την Υπουργό για να δούμε πώς μπορούμε και νομικά να είμαστε διασφαλισμένοι να μπορούμε να προχωρήσουμε με την αλλαγή των τετραμήνων.Ναι στην κατάργηση των τετραμήνων, αλλά πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο στο θέμα της εξέτασης των μαθητών.

Την ίδια στιγμή να λάβουμε υπόψη ότι σε μια σχολική χρονιά δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική εξέταση στο πρώτο και διαφορετική στο δεύτερο τετράμηνο. Άρα, τα τετράμηνα, με νομοθετική ρύθμιση από τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να καταργηθούν.

Εκείνο, που συζήτησα και ζήτησα από την Υπουργό είναι να δούμε τη βαρύτητα των τετραμήνων στον τελικό βαθμό. Υπάρχουν κάποια νομικά θέματα, με έχει ενημερώσει η Υπουργός, θα δω το απόγευμα τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι και αυτό των τετραμήνων, έτσι ώστε να βρούμε λύση».

Σε ερώτηση,  αν θα εξεταστεί το ζήτημα ενίσχυσης των μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας στη διδακτέα ύλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα αγγίξουμε και το περιεχόμενο και την ύλη που διδάσκεται δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική γλώσσα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Κατά την επίσκεψη του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου, ενώ ξεναγήθηκε στις τάξεις και συνομίλησε με τους μαθητές.

Μιλώντας στους μαθητές, σε συγκέντρωση που έγινε στον χώρο του σχολείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  ανέφερε: «να μου πείτε τί σας ενοχλεί πιο πολύ, κάτι που θα θέλατε να αλλάξουμε στο σχολείο. Μην σκεφτείτε να μην πείτε, πρέπει να μιλήσετε χωρίς να σκεφτείτε οτιδήποτε. Να μου τα πείτε όλα, να μιλήσουμε μαζί, να σας ακούσω.

Είστε το μέλλον της χώρας μας και εμείς, η Κυβέρνηση, ειδικότερα εμείς που θα είμαστε για τα επόμενα πέντε χρόνια, όποιες αποφάσεις πάρουμε θα επηρεάσουν και το δικό σας μέλλον.

 

Είναι για αυτό τον λόγο που θέλω να συζητήσουμε».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε τον Πρόεδρο του σχολείου στο βήμα με τον οποίον συνομίλησε για τα θέματα που απασχολούν το σχολείο και τους μικρούς μαθητές. 

Share this post