Ν. Αναστασιάδης -Αννίτα Δημητρίου υπάγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων για την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Ν. Αναστασιάδης -Αννίτα Δημητρίου υπάγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων για την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο ανοίχθηκε για την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Τον Πρόεδρο συνόδευαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργοί, Επίτροποι, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Διευθυντής του Γραφείου του και άλλοι αξιωματούχοι.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε :

«Ο Πρόεδρος και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζουν τη συντριβή τους, για την απώλεια της αγαπημένης μας Ζέτας, της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων.

Μιας  προσωπικότητας που πέραν των εννέα χρόνων κόσμησε με την παρουσία της το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Μια απώλεια που δεν περιορίζεται στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά εκτείνεται ως απώλεια για τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες.

Το όραμα του Προέδρου για ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την προσωπική σφραγίδα της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Μιας προσωπικότητας που τη διέκριναν η οξυδέρκεια, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, η δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα.

Πέραν όλων, όμως  κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η ενσυναίσθηση, η σεμνότητα  και  η ανθρωπιά, γεγονός που μαρτυρείται από την καθολική καταξίωση της στη συνείδηση των πολιτών.

Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου αγαπημένη μας Ζέτα».

Το βιβλίο υπέγραψε και η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου .

H πρόεδρος της Βουλής έγραψε: «Μας καθόρισες. Με το έργο, τη δράση, την προσωπικότητα σου έβαλες τον πήχη πολύ ψηλά και άφησες στους ώμους μας βαριά παρακαταθήκη. Όταν θέλουμε να μιλήσουμε για πρότυπα… Πρότυπο αξιοπρέπειας, ανιδιοτέλειας, επαγγελματισμού, ικανότητας δεν μπορούμε παρά να μιλάμε για σένα.

Τη Ζέτα μας.

Εσένα που αγάπησες τον άνθρωπο τόσο, που κατανόησες και αφουγκράστηκες τις ανάγκες του, χάραξες «δρόμους» και έδειξες ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τίμησες με την αλτρουιστική στάση σου τον δημόσιο βίο και κατέκτησες το πιο ψηλό βάθρο. Αυτό της καρδιά μας, της καρδιάς του κόσμου.

Μας λείπεις Ζέτα μας αγαπημένη. Μας λείπεις ήδη πολύ.

Καλό ταξίδι.

Δύναμη στους δικούς σου ανθρώπους, στους οικείους και στους συνεργάτες σου».

ΦΩΤΟ: Ανδρέας Λουκαΐδης (ΓΤΠ)

Share this post