Μύθοι για τον Covid-19

Μύθοι για τον Covid-19

Οι μύθοι που κυκλοφορούν για τον νέο κορονοϊό. Επιστήμονες αποκαθιστούν την αλήθεια.

Ο ιός SARS-CoV-2, πιο γνωστός ως COVID-19 ή νέος κορονοϊός, έχει εξαπλωθεί πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυστυχώς, εξίσου γρήγορα –ίσως και γρηγορότερα– εξαπλώνονται θεωρίες συνωμοσίας, φήμες, ψίθυροι για «ανακαλύψεις εμβολίων» και ανυπόστατες απόψεις δήθεν «ειδικών» σχετικά με την προέλευσή του ιού, τους τρόπους μετάδοσης, προστασίας και θεραπείας από τη λοίμωξη. Όπως σωστά το έθεσε ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, «δεν καταπολεμούμε μόνο μια πανδημία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια επιδημία παραπληροφόρησης».

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια σελίδα, στην οποία συγκεντρώνει  fake news, ατεκμηρίωτες απόψεις, υπερβολές και αντιεπιστημονικές θεωρίες για  τη νόσο και δίνει απαντήσεις ,  παραθέτοντας τις τεκμηριωμένες, επιστημονικά έγκυρες θέσεις , που δίνουν διεθνείς οργανισμοί Υγείας, με πρώτον τον WHO.
“Η ενημέρωση και η γνώση είναι δύναμη και απέναντι στην πανδημία, αλλά αν οι σχετικές πληροφορίες δεν προέρχονται από έγκυρες και αξιόπιστες πηγές, ο κίνδυνος είναι συχνά μεγαλύτερος και από αυτόν της ίδιας της νόσου…”, επισημαίνεται.

*Αναλυτικά διαβάστε στον σύνδεσμο:

https://covid19.gov.gr/mythoi-covid19/

Share this post