Μπλόκο στο ΡΙΚ: Διάταγμα δικαστηρίου πάγωσε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς μέχρι να πληρώσουν την Ευδοκία Λοΐζου

Μπλόκο στο ΡΙΚ: Διάταγμα δικαστηρίου πάγωσε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς μέχρι να πληρώσουν την Ευδοκία Λοΐζου

Του Μιχάλη Σταύρου*

Πάνε κι έρχονται χωρίς πληρωμή οι επιταγές των συνεργατών του ΡΙΚ. Κι αυτό γιατί μέσω διατάγματος, το δικηγορικό γραφείο της Ευδοκίας Λοΐζου, Μιχάλης Βορκάς & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, κατάφερε να μπλοκάρει όλους τους λογαριασμούς του ΡΙΚ στις τράπεζες. Οι παραγωγές και οι συνεργάτες του ΡΙΚ έμειναν απλήρωτοι εξαιτίας του διατάγματος που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και ζήτησε η πλευρά της Λοΐζου. Στόχος φυσικά να καταβληθεί άμεσα το ποσό 1,3 εκατομμύρια ευρώ που αποφάσισε το δικαστήριο υπέρ της και να μην μεταφέρει με δόσεις ή σε επόμενους προϋπολογισμούς το ποσό ο ημικρατικός οργανισμός, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το ΡΙΚ δεν φαίνεται να ξεμπερδεύει τόσο εύκολα με την υπόθεση Ευδοκίας Λοΐζου. Θυμίζουμε πως το διοικητικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη αποφάσισε να μην προχωρήσει σε έφεση, απόφαση με την οποία διαφώνησε ο γενικός διευθυντής του ιδρύματος Θανάσης Τσώκος και ο νομικός σύμβουλος του ΡΙΚ.

Η υπόθεση όμως φαίνεται πως έχει ακόμη πολλά παρακλάδια. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα για την κατάσχεση εις χείρας των μεσεγγυούχων τραπεζών Alpha, Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν όλοι οι λογαριασμοί του ΡΙΚ. Το δικαστήριο αποφάσισε να μπλοκάρει πέραν των 900 χιλιάδων που έχει το ίδρυμα σε λογαριασμούς μέχρι εξοφλήσεως «ή οποιονδήποτε μικρότερο ποσό το οποίο κατέχουν ή έχουν κατατεθειμένο σε οποιοδήποτε λογαριασμό των τραπεζών μέχρι τελικής αποπεράτωσης της αίτησης ή μέχρι έκδοση νέου διατάγματος», όπως αναφέρει η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Μάλιστα, το δικαστήριο διέταξε τις τράπεζες να μην προχωρήσουν σε πληρωμές, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν επιταγές πέραν των 150 χιλιάδων στο ΡΙΚ λόγω της απόφασης του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΡΙΚ οδηγεί αύριο την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο με στόχο να άρει την απόφαση του δικαστηρίου.

*Πηγή: politis.com.cy

Share this post