Μπάιντεν προς Βαρθολομαίο: «Χρειαζόμαστε την ηγεσία σας»

Μπάιντεν προς Βαρθολομαίο: «Χρειαζόμαστε την ηγεσία σας»

«Να είστε καλά. Χρειαζόμαστε την ηγεσία σας», γράφει σε ιδιόχειρο υστερόγραφό του ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ , Τζο Μπάιντεν προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο , απαντώντας στο συγχαρητήριο γράμμα, που του απέστειλε   μετά την εκλογική επιτυχία του.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Μπάιντεν, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα το Φανάρι,  αναφέρει:

«Παναγιώτατε,

»Ευχαριστώ για τους ευγενείς λόγους και τις καλές ευχές σας. Λυπούμαι διότι δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς.

»Είναι μεγάλη μου τιμή να έχω εκλεγεί ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και αντιλαμβάνομαι ακριβώς πόσο πολλή εργασία βρίσκεται ενώπιον μας. Η εκλεγμένη Αντιπρόεδρος Harris και εγώ θα αναλάβουμε καθήκοντα σε μία περίοδο μεγάλων παγκοσμίων προκλήσεων – από τον κορωνοϊό έως την κλιματική αλλαγή – οι οποίες υπερβαίνουν σύνορα και απαιτούν διεθνή συνεργασία. Προσβλέπουμε σε συνεργασία μαζί σας κατά τη δύσκολη αυτή στιγμή”.

»Σας ευχαριστώ και πάλι, Παναγιώτατε. Προσβλέπω σε μελλοντικό διάλογο.
Ειλικρινώς, Τζο»

Ο κ. Μπάιντεν  είχε επισκεφθεί το 2011, ως αντιπρόεδρος τότε των Ηνωμένων Πολιτειών, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου , στο Φανάρι. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2009, ο Πατριάρχης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με αφορμή διεθνούς εν πλω περιβαλλοντικού συνεδρίου στον ποταμό Μισισιπή, που διοργάνωσε το Οικουμενικό  Πατριαρχείο είχε συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον τότε πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, και στη συνέχεια με τον τότε αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην επίσημη κατοικία του στο Number One Observatory Circle, όπου παρακάθησε σε επίσημο δείπνο.

ΦΩΤΟ: Ν. Ναγγίνας

Share this post