Μπάιντεν: Όταν κάνω λάθη , θα τα αναγνωρίζω

Μπάιντεν: Όταν κάνω λάθη , θα τα αναγνωρίζω

“Ο λαός δεν δουλεύει για μας. Εμείς δουλεύουμε για τον λαό. Εγώ δουλεύω για το λαό. Αυτός πληρώνει τον μισθό μου”. 

Στην πρώτη διαδικτυακή ομιλία του προς το ευρύτερο δίκτυο των συνεργατών του στον Λευκό Οίκο και όχι μόνο -συνολικά περί τα 1.000 άτομα-  ο Τζο Μπάιντεν έδωσε το στίγμα της κυβέρνησής του αλλά και του ιδίου προσωπικά σε ζητήματα αξιοπρέπειας, εντιμότητας και εργασιακού ήθους.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ψυχή αυτού του έθνους και βασιζόμαστε σε όλους σας να γίνετε κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Δεν είναι υπερβολή (σσ: Ο Τζο Μποάιντεν χρησιμοποίησε το «hyperbole») Το μόνο πράγμα που περιμένω με απόλυτη βεβαιότητα είναι αξιοπρέπεια και εντιμότητα – ο τρόπος που συμπεριφέρεστε ο ένας στον άλλον, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε προς ανθρώπους που δουλεύετε μαζί. Και το εννοώ αυτό ειλικρινά».

«Θυμηθείτε», πρόσθεσε « Ο λαός δεν δουλεύει για μας. Εμείς δουλεύουμε για τον λαό. Εγώ δουλεύω για το λαό. Αυτός πληρώνει τον μισθό μου. Αυτός πληρώνει τον μισθό σας. Εσάς εμπιστεύονται. Ξέρω την καρδιά σας, την αφοσίωσή σας στο έθνος αυτό. Και ξέρω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε ηγούμενοι με μία βασική αμερικανική αξία: Εμπιστοσύνη και ταπεινότητα, συναδελφικότητα, πολυσυλλεκτικότητα, ικανότητα και οικογένεια. Και θέλω να ευχαριστήσω τις οικογένειές σας για τις θυσίες».

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι θα γίνουν λάθη και ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια όσων δουλεύουν μαζί του όχι μόνο να τα διορθώσει αλλά και να αναλαμβάνουν την ευθύνη όταν τα διαπράττουν.

«Θα κάνω λάθη», είπε. «Και όταν κάνω λάθη θα τα αναγνωρίζω. Θα χρειαστώ τη βοήθειά σας να τα διορθώσω. δεν θα κρυφτούμε από αυτά, θα αναλάβουμε την ευθύνη. Αυτό θα κάνουμε».

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν ιδιαίτερα αυστηρός όμως σε ζητήματα αξιοπρέπειας και εργασιακής ηθικής: «Αν δουλεύετε μαζί μου και ακούσω ότι δεν σέβεστε άλλο συνάδελφο, μιλάτε υποτιμητικά σε κάποιον, σας υπόσχομαι θα σας απολύσω επί τόπου. Επί τόπου. Χωρίς ‘αν’, ‘και’, ή ‘αλλά’. Όλοι, όλοι δικαιούνται να αντιμετωπίζονται με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια. Και αυτό έλειψε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

ΠΗΓΗ:  hellasjournal.

Share this post