Μπάιντεν και Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύτηκαν για την προώθηση της ειρήνης στον κόσμο μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων

Μπάιντεν και Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύτηκαν για την προώθηση της ειρήνης στον κόσμο μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων

Ο Πάπας Φραγίσκος δέχθηκε σήμερα στο Βατικανό τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν , ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του και στενούς συνεργάτες του. Ανακοίνωση της Αγίας Έδρας αναφέρει ότι “κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συζητήσεων, τα μέρη εστίασαν στην κοινή δέσμευση για την προστασία και τη φροντίδα του πλανήτη, την κατάσταση της υγείας και την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, καθώς και το θέμα των προσφύγων και της βοήθειας στους μετανάστες. Έγινε επίσης αναφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της θρησκείας και της συνείδησης”.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι έγινε ανταλλαγή  απόψεων “για ορισμένα θέματα σχετικά με την τρέχουσα διεθνή κατάσταση, την  επικείμενη συνόδο κορυφής της G20 στη Ρώμη, καθώς και για την προώθηση της ειρήνης στον κόσμο μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων”

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Υπουργό Εξωτερικών, Πιέτρο Παρολίν, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο, Paul Richard Gallagher, Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε στον παπά Φραγκίσκο: «Είστε ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της ειρήνης που γνώρισα ποτέ μου». 

Παράλληλα, ο Μπάιντεν δώρισε στον ποντίφικα ένα νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών, με το σύμβολο της πολιτείας του Ντέλαγουερ, Γενικός Εισαγγελέας της οποίας είχε εκλεγεί ο πρωτότοκος γιος του Αμερικανού προέδρου, ο Μπο, ο οποίος έχασε στα 46 του την μάχη με τον καρκίνο.

«Ο γιός μου θα ήθελε να το έχετε. Η παράδοσή μας λέει ότι, αν την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε δεν κρατάτε μαζί σας αυτό το νόμισμα, θα πρέπει να πληρώσετε εσείς ό,τι πιούμε», είπε στον Φραγκίσκο, αστειευόμενος, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.


Αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη και την Δευτέρα  θα μεταβεί στη Γλασκώβη  για να συμμετάσχει στην COP26, τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

 

 

Share this post