Μόσχας Κύριλλος: “Η Ελλάδα με τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφύλων έχασε την κυριαρχία της”

Μόσχας Κύριλλος: “Η Ελλάδα με τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφύλων έχασε την κυριαρχία της”

Να ηγηθεί των “παραδοσιακών αρχών της Ορθοδοξίας” επιχειρεί, για μια ακόμη φορά ο πατριάρχης Μόσχας κ.Κύριλλος. Σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως θεματοφύλακας  της “οικογένειας και της ηθικής” επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, κάνοντας λόγο για προδοσία του λαού από την πολιτική ελίτ!

Μιλώντας σε φόρουμ κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας, καταδίκασε δριμύτατα τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Ελλάδα,  σύμφωνα με δημοσίευμά της εφημερίδας Pravda.

O Κύριλλος έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει χάσει την κυριαρχία της:

«Η νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων στην Ελλάδα είναι προδοσία από την πολιτική ελίτ των παραδόσεων και του πολιτισμού αυτής της χώρας και αυτό το γεγονός γίνεται αντιληπτό με θλίψη στον ορθόδοξο κόσμο», είπε, προσθέτοντας  παράλληλα  ότι “αυτή η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση μαρτυρεί την απώλεια της κυριαρχίας της Ελλάδας και την προδοσία των ελίτ που πρόδωσαν τον λαό και τον πολιτισμό τους”.

Ο Κύριλλος αναφέρθηκε και στην Εκκλησία της Ελλάδος η οποία καταδίκασε δριμύτατα το νόμο λέγοντας ότι η Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναγνώρισε το γεγονός αυτό ως παραβίαση του «Νόμου του Θεού». Η Ελλάδα είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που αναγνωρίζει τη νομιμότητα του γάμου ομοφύλων σε κυβερνητικό επίπεδο,ανέφερε ενώ πριν από λίγες μέρες είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Αρχιεπίσκοπο  Ιερώνυμο, γιατί “δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους πιστούς”.

Ο Μόσχας σχολιάζοντας τις σχέσεις Εκκλησίας -Πολιτείας , είπε ότι  στην Ελλάδα η Εκκλησία δεν είναι χωρισμένη από το κράτος· οι ιερείς λαμβάνουν μισθούς από τον προϋπολογισμό. “Έτσι, υπάρχει σαφής αντίφαση μεταξύ των ιδεολογικών γραμμών της κυβέρνησης”, ανέφερε.

Για την υποδοχή του νομοσχεδίου από τον υπόλοιπο κόσμο είπε:”Οι δυτικές χώρες έχουν ήδη εγκωμιάσει και χαιρετίσει την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για τους γάμους ομόφυλων. Ωστόσο, η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας καταδικάζει κατηγορηματικά αυτή την απόφαση και είναι εξοργισμένοι που ο νόμος ψηφίστηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη η κοινή γνώμη”.

Κάθε Ορθόδοξος αντιλαμβάνεται τα γεγονότα στην Ελλάδα με λύπη, “γιατί η Ελλάδα είναι μια ορθόδοξη χώρα και από τον ελληνικό κόσμο, από το Βυζάντιο, λάβαμε την πίστη μας… Απλώς έγινε μια προδοσία», είπε ο Πατριάρχης Μόσχας   Κύριλλος.

Πηγή: thepressroom.gr/ ΦΩΤΟ:  mospat.ru

Share this post