Μόρφου Νεόφυτος: “Μνημονεύω τον Πούτιν σε κάθε Θεία Λειτουργία”

Μόρφου Νεόφυτος: “Μνημονεύω τον Πούτιν σε κάθε Θεία Λειτουργία”

Ο πρόεδρος Πούτιν είναι για μένα “πρόσωπο οικείο” και τον μνημονεύω σε κάθε Θεία Λειτουργία , δήλωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.Επίσης, είπε ότι προσεύχεται και για τους κυρίους Λαβρόφ και Μεντβέντεφ. Υποστήριξε δε ότι “καθορίζουν οι σκέψεις τους τα ορθά και τα λάθη τους τη ζωή όλης της οικουμένης”. 

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο TASS  ο Μόρφου Νεόφυτος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα όσα είπε ο Πούτιν στην πρόσφατη συνέντευξη του στον φιλορώσο Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον.

Για την Εκκλησία Ουκρανίας ο κ. Νεόφυτος επανέλαβε ότι αναγνωρίζει ως Μητροπολίτη Κιέβου τον κ.  Ονούφριο, τον οποίο χαρακτήρισε “ασκητή”. 

  • Δείτε την συνέντευξη , η οποία αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, με τίτλο: Ὁ Πούτιν ἀπέναντι στην  «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και το σχέδιο τοῦ Χριστοῦ (συνέντευξη τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στ ρωσικ πρακτορεῖο εἰδήσεων TASS, 16/2/2024)

Η συνέντευξη του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στον  κ. Andrei Surzhanskii, προϊστάμενο του Γραφείου του ρωσικοῦ πρακτορείου ειδήσεων TASS, πραγματοποιήθηκε στις  16 Φεβρουαρίου 2024.

Share this post