Μόρφου Νεόφυτος: Γνωρίζω γεωστρατηγική και την μελετώ

Μόρφου Νεόφυτος: Γνωρίζω γεωστρατηγική και την μελετώ

 Οι σεισμοί,  ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος και το τραγούδι της Αρβανιτάκη “Ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη”.

Με μία συνέντευξη σε  δημοσιογράφο  ραδιοφωνικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη, ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος αποφάσισε να μιλήσει ,  ενόψει των αρχιεπισκοπικών εκλογών.  Εστίασε στην «νέα τάξη πραγμάτων», την οποία βλέπει πίσω από τα πάντα. 

  Η Αρβανιτάκη και τα κηρύγματα

Ο Μόρφου Νεόφυτος, αναφερόμενος στην έντονη παρουσία του στο διαδίκτυο, με τις ομιλίες και τα κηρύγματά του, ανέφερε ότι το κάνει, γιατί πρέπει να μοιράζεται τις σκέψεις και τα όσα του έχουν μεταφέρει Άγιοι, τους οποίους έχει συναντήσει. «Ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη”, το λέει και η Αρβανιτάκη σε ένα τραγούδι της. Τη ζωή, που μας δίνει ο ίδιος ο Θεός πρέπει να τη μοιραζόμαστε», υποστήριξε και αποκάλυψε ότι τον καλούν από παντού για να κάνει ομιλίες, αλλά δεν πηγαίνει για να μην έρθει σε σύγκρουση με άλλους επισκόπους, στην Ελλάδα, την Αμερική ή την Αυστραλία.

Μπλέξανε μαζί μου

Για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές, είπε πως «αν γίνει το θαύμα και γίνω Αρχιεπίσκοπος, έμπλεξε η “νέα τάξη πραγμάτων” και έμπλεξαν όλοι οι πολιτικοί με έναν Αρχιεπίσκοπο, που γνωρίζει γεωστρατηγική και τη μελετά. Έμπλεξαν, να το ξέρουν».

Ανέφερε  πως ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος, από τα πρώτα που πρέπει να κάνει, αφού κάνει 40 Λειτουργίες για να του δώσει δύναμη και φώτιση ο Θεός, είναι να γυρίσει όλες τις Μητροπόλεις και να ενημερωθεί για το ποια είναι τα προβλήματα της κοινωνίας, για τα οποία “πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος”. Διευκρίνισε πως μιλάει για “νόμιμο ξεσηκωμό, χωρίς βία”.

Ο Γ’ Παγκόσμιος και οι σεισμοί

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μπορεί να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος, γιατί ίσως «να μας προλάβει ο Θεός μέσα από τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου θα υπάρξουν τέτοιες ανακατατάξεις, ιδιαιτέρως στη διαλυμένη Ευρώπη και στην Αμερική. Για αυτά έχουν μιλήσει Άγιοι. Θα πληρώσει ο κάθε λαός τα αμαρτήματά του και αυτοί έχουν πολλά. Στην Αμερική έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τους αλλεπάλληλους σεισμούς 6 Ρίχτερ και πάνω και δεν τα λένε εδώ και δεν τα ξέρει ο κόσμος».

Για την Κύπρο εξέφρασε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση «να είναι λιγότερο υπάκουη στη νέα τάξη πραγμάτων, που προωθεί τη μετανάστευση».

Οι κτηνοβάτες και οι ΛΟΑΤΚΙ

Επίσης, απέδωσε στη “νέα τάξη πραγμάτων” ό,τι άλλο συμβαίνει γύρω μας. «Τώρα έχουμε και επιθυμίες των παιδόφιλων, έχουμε και επιθυμίες των κτηνοβατών και επιθυμίες των μεταναστών, που ορισμένοι θέλουν να επιβληθούν στην κοινωνία με τον νόμο της Σαρίας, οι φανατικοί μουσουλμάνοι. Με τη λογική της νέας τάξης πραγμάτων, όλες αυτές τις επιθυμίες πρέπει πρώτα να τις αποδεχθείς, μετά να τις κάνεις νόμο και μετά να σε κυβερνήσουν. Όλα αυτά είναι ένα πακέτο», είπε. Στο πλαίσιο αυτό, ενέταξε και τους ΛΟΑΤΚΙ, λέγοντας ότι αποτελούν πρόβλημα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Share this post