Μόρφου: Για τον κορονοϊό φταίνε οι αμαρτίες της σαρκός και και η αθεΐα.

Μόρφου: Για τον κορονοϊό φταίνε οι αμαρτίες της σαρκός και και η αθεΐα.

Μητρόπολη Λεμεσού : Κανονικά οι Ιερές Ακολουθίες, αλλά δεν θα γίνουν οι ομιλίες του Μητροπολίτη , Αθανασίου, στις 18 και 19 Μαρτίου

Στις αμαρτίες της σαρκός, στις  εκτρώσεις και στην αθεΐα αποδίδει ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, την πανδημία του κορονοϊού. 

“Η Παλαιά Διαθήκη δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίαις, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με τη πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες. Επίσης όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κοροναϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών.
Τι σχέση έχει με τον κοροναϊό αυτό το πράγμα; Έχει! Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Οι μαγείες όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται.
Νομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα.
Το λέω σε σας τους μικρούς παπάδες. Όχι αύριο να σας πουν θα κολλήσουμε που τη θεία κοινωνία. Ο Θεός να μας φυλάει όχι από την αρρώστια,  αλλά από την ολιγοπιστία και την μικροψυχία. Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει προβλήματα, που τώρα φαίνονται σε μας άλυτα. Ένα μόνο θα σας πω. Θα λύσει το μεταναστευτικό μέσα σε αυτά τα προβλήματα. Και θα είναι ικανοποιημένοι όλοι”, ανέφερε ο κ. Νεόφυτος στην H΄ Πνευματικὴ σύναξη. O Μητροπολίτης Μόρφου επέκρινε και αρχιερείς για την σιωπή τους, όταν το περασμένο καλοκαίρι ο γενικός εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για ποινική ανάκριση εναντίον του, λόγω των απόψεων του για την ομοφυλοφιλία .

ΕΔΩ Η ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

https://youtu.be/GwIs4k_GDwU

Σύμφωνα με ανακοίνωση , που αναρτήθηκε στην  ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου “Ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος σεβόμενος τὶς ὁδηγίες καὶ τὰ μέτρα πρόληψης κατὰ τῆς διασπορᾶς τοῦ κορωνοϊοῦ (SARS-COV-2), ἀποφάσισε ἡ προγραμματισθεῖσα Θ΄ Πνευματικὴ σύναξη διαλόγου μὲ τὸν Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο «Ἀνάβοντας τὸν ἀναπτήρα τῶν ἁγίων» νὰ πραγματοποιηθεῖ χωρὶς τὴν παρουσία κοινοῦ. Ὁ Μητροπολίτης θὰ ἀπαντήσει στὶς ἐρωτήσεις ποὺ ἀπέστειλαν οἱ πιστοὶ καὶ ἡ ὁπτικογραφημένη «Θ΄ Πνευματικὴ σύναξη διαλόγου…» θὰ ἀναρτηθεῖ στὴν ἱστοσελίδα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου καὶ στὰ κανάλια τοῦ Youtube: «Rum Orthodox» καὶ «ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ».
Γιὰ ἀποστολὴ ἐρωτήσεων στὴν «ἡλεκτρ. διεύθυνση: [email protected]

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοίνωσε ότι οι Ιερές Ακολουθίες , που τελούνται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, (Μέγα Απόδειπνο, Χαιρετισμοί της Παναγίας, Όρθρος, Ώρες, οι Προηγιασμένες Θείες λειτουργίες, οι Εσπερινοί του Σαββάτου και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής) θα εξακολουθήσουν κανονικά να ψάλλονται σε όλους τους ναούς. Προστίθεται ότι κατά την διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου θα ψάλλεται «αντί του Κανόνος του Θεοτοκαρίου, ο Κανόνας δια πάσαν λοιμική νόσο» και θα διαβάζετε και ειδική ευχή για τον σκοπό αυτό. Ακόμη, κάθε Πέμπτη μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου σε όλες τις εκκλησίες της πόλεως Λεμεσού θα τελείται το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου.

Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι καθιερωμένες ομιλίες του Μητροπολίτη , Αθανασίου, στις 18 και 19 Μαρτίου, δεν θα πραγματοποιηθούν, καθώς επίσης και οι ομιλίες μετά το πέρας των Κατανυκτικών Εσπερινών.
Επίσης όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες και τα φιλανθρωπικά τσάγια των ενοριών αναστέλλονται λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τέλος , αναφέρεται ότι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητρόπολης εκπέμπει στην νέα συχνότητα 102,9 και όποιος θέλει μπορεί να συνδεθεί με αυτή.

Share this post